Haberler

İzmir Büyükşehir'den Sevgililer Günü Konseri

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel bir konser hazırladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel bir konser hazırladı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20.00'de düzenlenecek ücretsiz konserde, 'Turkish Brass Ensemble Orkestrası' tüm sevenler için söyleyecek. Orkestra bu özel günü, 1800'lü yıllarda Buenos Aires'te o dönem alt sınıf olarak, fakir ve en temel sosyal haklardan bile yararlanamayan insanlar tarafından yaratılan ve Türkiye'ye Cumhuriyet'in ilanından sonra oluşan çok sesli müzikle gelen tangonun Arjantin'den Türkiye'ye yolculuğunu anlatan 'Tango From Argentina to Turkey' başlıklı konser programıyla kutlayacak.

Arjantin ve Türk Tangoları seslendirilecek

'Tango From Argentina to Turkey' adlı programda, sevilen Arjantin ve Türk Tangoları seslendirilecek. Genel Sanat Yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eski Müdürü ve Tuba Sanatçısı Kenan Gökkaya'nın yaptığı etkinliğin librettosunu eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, edebiyatçı Dr. Yılmaz Karakoyunlu yazdı. Anlatımların ve ünlü şairlere ait şiirlerin Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafından seslendirileceği projenin koordinatörlüğünü ise Hikmet Çokağır üstleniyor. Konserde, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı Derya Gönüldaş, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Oğuz Çimen ve Sevinç Demirağ solist olarak sahne alacak. Etkinlikte ayrıca, Altango Dans Stüdyosu Tango sanatçıları Ozan Fırat ve Dilek Tanyeli koreografilerle konsere renk katacak.

Ünlü Tango film kareleri barkovizyonda

Program boyunca, Tango kültürünün sevilmesinde büyük rol oynayan 'Take the Lead' , 'The Legend of Zorro', 'Scent of a Woman' ve 'Shall We Dance' adlı dört filmin unutulmaz tango sahneleri de barkovizyondan yansıtılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültürpark Arjantin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title