Haberler

Büyükşehir'den Sevgi Evi Çocuklarına Sualtı Atölyeleri

Güncelleme:

10 ayrı atölye çalışmasına katılan öğrenciler ve velileri etkinlik nedeniyle çok mutlular.

Çocukların yarıyıl tatillerini eğlenerek, bilgilerini ve deneyimlerin artırarak geçirmeleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen atölye çalışmalarına, ilk kez Sevgi Evi Çocuk Yuvası'ndan öğrencilerin katılımı sağlandı.

Eti Sualtı Dünyası Kış Atölyeleri, 10 değişik çalışmayla başladı. Eskişehir Yaban Hayatı, Atlas Okyanusu, Hayvanat Bahçesi Tasarımı, Nesli Tükenen ve Tükenmekte olan Hayvanlar, Hayvan Bakımı ve Sağlığı, Omurgalı Omurgasız Hayvanlar, Sulu Deneyler, Hayvan Tahmin Oyunu, Mikroskop, Ekosistemdeki Kilit Türler isimli atölye çalışmalarına 80.Yıl Halis Toprak Sevgi Evi Çocuk Yuvası'ndan 16 öğrenci olmak üzere toplamda 71 çocuk katıldı.

Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü yetkilileri,80.Yıl Halis Toprak Sevgi Evi Çocuk Yuvası'nda kalan kimsesiz öğrencilerin bundan sonra yapılacak tüm atölyelerine katılacağını belirterek,"Bu çocuklarımızı diğer öğrencilerle birlikte ayrıştırmadan atölye çalışmalarında bulunmalarını sağlayacağız" dediler. Beş gün boyunca devam edecek olan atölye çalışmalarında eğitimleri zooteknist, veteriner, biyolog, orman mühendisi, dalgıç ve su ürünleri mühendisleri verdiler.

Atölye çalışmalarına Eskişehir'e tatile gelen Erzincanlı Doruk da katıldı. Erzincan'da böyle etkinlikler olmadığını belirten Doruk, atölye çalışmalarında çok eğlendiğini ve yararlı bilgiler edindiğini söyledi. Bir çok atölye çalışmasına katılan Arda Ulak ise çok eğlendiğini ifade ederek,"Güzel ve çok yararlı. Daha iyi şeyler öğreneceğime inanıyorum. Bu gün ilk kez baykuş gördük" dedi.

Kızı Yağmur'un atölye çalışmalarına getiren Tülay Onarlı, etkinlikten çok memnun kaldıklarını vurgulayarak,"Kızımdan çok eğlendiklerini öğreniyorum. Akşam bize öğrendiği yeni bilgileri heyecanla anlatıyor. Atölyelerin ücretsiz olması çok güzel, her kesimden çocuğun katılmasına olanak veriyor. Başkanımız Yılmaz Hocama hayranım. Allah onu var etsin. Uzun seneler başımızda olsun. BenceEskişehir'in başına gelen en iyi şey. Ben şehrin eski ve yeni hallerini çok iyi biliyorum. Arada çok büyük değişiklik var. Herkesin yapabileceği şey değil. Bunun için vizyon sahibi olmak ve ileri görüşlü olmak lazım. Yılmaz Hoca ayrı bir alem" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halis Toprak Eskişehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title