Haberler

Büyükşehir'den Rojava'ya Destek

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları, genel sekreter ve yardımcıları, daire başkanları ve çalışanları Rojava'ya destek olmak için 350 paket gıda yardımı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Rojava İle Dayanışma Masası oluştururken, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da Sümerpark'ta hem Rojava İle Dayanışma Masası oluşturdu hem de dayanışma için yurttaşların getirdiği malzemeleri depolayıp Rojava'ya göndermesini sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve çalışanlar da kendi aralarında Rojava ile dayanışma için marketlerden gıda paketleri satın aldı. Araç ile paketler Sümerpark'a getirildi. Eş Başkanlar Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, daire başkanları, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları M. Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, 350 paket gıda yardımını depoya taşıdı.

Burada bir açıklama yapan Eş Başkan Fırat Anlı, halkın uzun bir süredir maddi ve manevi olarak Rojava ile dayanışma gösterdiğini belirterek, "Biz de Diyarbakır halkı adına, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak bayramdan önce toplanmış olan yardımı göndermek istiyoruz" dedi. Depoda 100 tona yakın yardım malzemesi toplandığını belirten Anlı, "Bunu Diyarbakır halkı adına gönderiyoruz. Ayrıca Rojava direnişini selamlıyor ve halkımızın dayanışma duygularını paylaşıyoruz" diye konuştu.

KIŞANAK: BİZE DÜŞEN ROJAVA'YI SAHİPLENMEK

"Rojava'da bir onur ve insanlık mücadelesi devam ediyor" diyerek söze başlayan Eş Başkan Gültan Kışanak da "Rojava'da hepimizin geleceği adına direnen halkımız var. Bugün bize düşen görev de tek yürek olmak, hep beraber Rojava devrimini sahiplenen bir duruşu ortaya çıkarmaktır" dedi. Kışanak şöyle devam etti:

"Tüm Amed halkını Rojava ile dayanışma kampanyasına en güçlü şekilde katılmaya davet ediyoruz. Bütün marketlerimizde alışveriş yapan herkes bir paket de Rojava için alabilir. Böyle bir kampanya planladık, bunun alt yapısı hazırdır. Tüm yurttaşlarımız güvenerek Rojava'ya kampanyasına katılan marketlerden alışverişini yaptığında paket alabilir. Biz onların tamamını toplayıp Rojava'ya gönderiyoruz."

Bunun bir insanlık ve vicdani bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Kışanak, "Herkesin bayramını huzur içerisinde karşılaması gereken bir ortamda ne yazık ki Ortadoğu'da kan akıyor. Gözyaşı var, çeteler halkımıza yönelik bir saldırı düzenliyorlar. Halkımıza yönelik ambargo var, kuşatma var. Bize düşen görev de bu bayramda görevimizi ve sorumluluğumuzu paylaşarak yerine getirmektir" diye konuştu. Kışanak, "Gün Amed'in de, Kobani'nin ruhuyla ayakta olması günüdür. Ben inanıyorum ki halkımızın bugüne ne kadar olduğu gibi bundan sonra daha güçlü bir sahiplenmeyle 'Amed, Kobani'dir' diyecek" şeklinde konuştu.

2 HAFTADA 6 KAMYON MALZEME

Rojava'ya son 2 hafta içerisinde 6 kamyon gıda, giyim, tıbbi malzeme, çocuk bezi, çocuk maması vb. günlük hayatta kullanılan malzeme gönderildi. Kampanyaya katılan yurttaşların yoğun talebinin yanında STK ve firma sahiplerinin de ilgisi var. Yardımlar yerel marketler üzerinden veya şahsi olarak gerçekleştiriliyor. 15 bin kilo un, 2 bin 250 kilo şeker, 4 bin 600 kilo makarna, 4 bin 500 kilo bulgur, bin 300 kilo mercimek, 2 bin kilo buğday, 2 bin 500 litre yağ, 450 adet gıda kolisi, giyecek, yatak ve çadırlar gönderiliyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Fırat Anlı Yenişehir Rojava Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title