Haberler

Büyükşehir'den Ödemiş ve Tire'ye "Yerel Hizmet" Merkezleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire ve Ödemiş’te hizmete aldığı Yerel Hizmet Merkezleri, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenlerle açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tire ve Ödemiş'te hizmete aldığı Yerel Hizmet Merkezleri, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenlerle açıldı.

Tire ve Ödemiş'teki müdürlüklerinin hizmet binaları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenlerle açıldı. Törenlere CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Zekeriya Temizel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ile Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

"İZBAN'I TİRE VE ÖDEMİŞ'E GETİRMEK İSTİYORUZ"

İlk olarak Tire'de düzenlenen törene katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, açılışını yaptıkları hizmet binasıyla merkezi yönetim ile ilçeler arasındaki mesafeyi azaltarak koordinasyonu sağlayacaklarını söyledi. Raylı sistem yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "TCDD ile anlaşabilirsek Tire'ye ve Ödemiş'e de raylı getirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu, Tire'deki arıtmanın temelini de kısa sürede atıp hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

"BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANIMIZDA"

6360 sayılı yasayla yerelden ziyade merkezden yönetim anlayışı yerleştiğini belirten Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, "Ancak biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışı çerçevesinde yerelden yönetimin daha iyi olacağına inanan ve projeler yöneten belediyeler olarak şanslıyız. Çünkü Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir, Aziz Kocaoğlu gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı'na sahip. Her zaman köylüden, çiftçiden ve halktan yana yerinde çözümler üreterek yereldeki kooperatifleşme gayretlerine büyük destek veriyor. Şimdi de ilçelerin imkanlarını Büyükşehir'in imkanlarıyla bir araya getirerek daha büyük projelerde bize destek oluyorlar. Yakın zaman önce bölgenin en büyük spor tesisinin temelini attık. Biliyoruz ki Büyükşehir her zaman yanımızda. Yeni hizmet binasıyla bölgemizde daha da kaliteli hizmet sunulacak" diye konuştu.

"TARİHİ BİNA BÜYÜKŞEHİR'İN YEREL HİZMET MERKEZİ OLDU"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Tire'deki törenin ardından tarihi Tayyare Binası'nda hizmete sunulan Ödemiş'teki merkezin açılış törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise, "6360 sayılı yasadan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonlarını bütün ilçelerdeki halkın yanına getirmek için yaptığı binanın açılışındayız. Bu bina ciddi bir ihtiyaçtı. Ödemişlilerin hizmet alabilecekleri, dertlerini iletebilecekleri bu bina için teşekkür ediyoruz. İlçenin bir başka sorunu ile ilgili verdiği talimatlardan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alkışlarla kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşit hizmet ve hizmetlerin yerelleştirilmesi vurgusu yaptı.

"SORUMLULUK ALANI 110 BİN HEKTARDAN 1 MİLYON 200 BİN HEKTARA ÇIKTI"

Kocaoğlu, şöyle konuştu: "6360 sayılı yasa ile Küçükmenderes'te, Bakırçay'da, yarım adada Çeşme Karaburun, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ Bergama toplam 9 ilçemiz daha İzmir Büyükşehir Belediyesine dahil edildi. 2004 yılında 22 Haziran'da belediye başkanı seçildikten sonra yine bir ay sonra 5216 sayılı yasa ile 10 tane ilçemiz Büyükşehir Belediyemize bağlanmış, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sorumlu olduğu alan 110 bin hektardan 550 bin hektara bugünde 650 bin hektar alan ilavesi ile 1 milyon 200 bin hektara çıkmıştır. Şu anda 30 ilçe, beldeler kapatıldı ama 62 belde, 597 köy, 800 civarında mahalle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmıştır. İlçe belediyelerimiz ile ortak çalışmaları yasal çerçevede kimsenin görevini müdahale etmeden ihtiyaçları karşılamaya çalışarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl 10 yıl içerisinde metro, vapur, fuar alanı gibi, kültür merkezleri, spor alanları gibi genel kullanımların haricinde özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle İZSU ve Fen İşleri birimleri Konak'ta, Bornova'da, Karşıyaka'da yapmadıkları yatırımı, nüfusa oranlarsak hiç yapmadığı yatırımı bu 10 ilçeye yapmıştır. Torbalı'dan Menderes'e, Selçuk'tan, Aliağa'ya, Foça'dan Urla'ya Seferihisar'dan Menemen'e yapmıştır."

"ŞİMDİ SIRA 9 İLÇEDE"

Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi sıra yeni bağlanan 9 ilçemizdedir. Merkezde Alsancak'ın, Güzelyalı'nın, Balçova'nın, kaldırımının eskimişi, asfaltının yıpranmışı mutlaka ve mutlaka birkaç sene daha bekleyecek. Çünkü bu 9 ilçemizde ve 430 köyümüzde çok acil yatırımlara ve hizmetlere ihtiyacımız var. Biz adil hizmet götürüyoruz eşit davranıyoruz ama bugün Menemen'e, Menderes'e, Torbalı'ya, Aliağa'ya yaptığımız yatırımları ne Bornova'ya, ne Konak'a, ne de Karşıyaka'ya yaptık. Çünkü onların arıtması, yolu, kaldırımı, izi bitmişti. Yenileme yatırımlarını yapıyoruz. Ama diğer ilçelerimizin arıtması yok, kanalizasyonu yok, su problemi var. Bunların mutlaka ele alınıp yapılması gerekiyor. Biz de çalışmalarımızı, organizasyonlarımızı bu şekilde yapıyoruz."

"2013-2015 ARASI ÖDEMİŞ'E 21 MİLYON LİRA YATIRIM"

Büyükşehir'in Ödemiş'te yaptığı yatırımlar ve çalışmalara da değinen Kocaoğlu, "Biliyorsunuz Ödemiş'te belli kuyuların suyunun azalması ile birlikte su problemi ile karşılaştık. 13 tane kuyu açarak Seyrekli bölgesinden Ödemiş'in su problemini çözdük. Eğer sulardaki azalma devam ederse yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Bunu da İZSU birimiz takip ediyor. 2013-2015 yılları arasında Ödemiş'te 21 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Adnan Menderes merkez caddesine yol kaldırım yatırımı yaptık. Birgi Hacıhasan Mahallemizde 1 milyon TL'ye istinat duvarı yaptık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz sürdürmeye devam ediyoruz. Daha Ödemiş bize bağlanmadan 10 yıl önce başlattığımız Bademli Kooperatifi'nden meyve fidanı alışlarımız o günden bugüne devam ediyoruz. Bademli'nin gelişmesinde, Türkiye'de belli bir seviyesi vardı kooperatifin büyümesinde karınca kararınca katkımız vardır bu da realitedir. Tarımı kalkındırmak, hayvancılığı kalkındırmak insanımızın lokmasını büyütmek için elimizden geleni her türlü çabayı desteği verdik vermeye devam edeceğiz. Bize bağlanmadan önce kanun çıktıktan ve diğer ilçelerimize sadece hizmet yapabilmek için çalışma yapabildiğimiz dönemde geçmiş belediye başkanımız döneminde hem sebze haline, hem et entegre tesisine, hem de otogara ciddi anlamda destekte bulunduk. Yasadan sonra da buralar bize geçti. Biz katkıda bulunduk ama malda bize geçti dolaysıyla biz Ödemiş Belediyesi'ne katkıda bulunalım derken Ödemiş Belediyesi'nden destek aldık. Bunu da Mahmut Badem başkanımız ile görüştük 'Bizim böyle bir destek almaya ihtiyacımız yok. Tam tersi Büyükşehir'in destek vermesi gerekir' dedik, 'Bunu bir formül ile çözmemiz gerekir' dedik bürokrat arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"ÇÖP TRANSFERLE İLGİLİ EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM ÜRETİLECEK"

Son günlerde gündemde yer alan çöp transfer istasyonuyla ilgili tartışmalara ilişkin "Hepinizin bildiği gibi çöp transfer istasyonu bu konuya girmeyeceğim. Bu konuda herkes eteğindeki taşını dökebilir. Ama ben bu konuya girmeyeceğim. Ödemiş'teyim hizmet yapmak için geldim. Onun da en kısa zamanda çözümü üretilecektir" ifadelerini kullanan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Katı atık düzenli depolama alanı, katı atık düzenli geri dönüşüm tesisi, çöp transfer istasyonları yer bulma çalışmaları, ÇED raporu, gibi uzun süreler almaktadır. Mahmut Badem başkanımız İl Koordinasyonda kurulunda 2009'da Ödemiş arıtması için yapacağına dair bir açıklama yaptı. Toplantı bittiğinde dedim ki başkanım İller bankası ile yapacak. İller bankasının projesi hantal, ağır maliyeti yüksek. İZSU'nun bu konuda belli bir bilgi birikimi var projeyi arkadaşlarımız baksın maliyeti ne kadar düşük oluyorsa öyle olsun dedim. Sonra o çalışmalar bitti yeri, şuyu, buyu epeyce süre geçti. Sonra Mahmut başkanımız 2009'da seçimi kaybetti. O çalışmaları onun yerine geçen Bekir Keskin başkanımız hizmeti devam ettirdi. Hizmette devamlılık var. Mahmut başkanımız başlattı diğer arkadaşlarımız bitirdi. Şimdi biz onun bıraktığı yerden alıp daha ileriye taşıyacağız. Ama bunların planlanması zaman alıyor el ele verip problemleri çözebiliriz. Ben Fuar İzmir'i 8-9 senede tamamladım dedim. Dediler ki bu beceriksiz bir fuar inşaatını 8-9 senede bitirdi. Göreve geldik yer aradık, yeri bulduk, yeri kamulaştırma sürdü 4-5 sene, proje ihalesine çıktık 2 sene sürdü doğal olarak, sonra inşaat ihalesine çıktık bitirdik. Biz de samimiyetle bütün kurumlarımızda devlet ve belediye kurumlarımız da ülkedeki prosedürden, ihale, kamulaştırma mevzuatından dolayı mutlaka ve mutlaka yapacağımız işler uzun zaman alıyor. Hele bir de işi bilmeyen bir müteahhitte rast geldiğinizde hizmet uzuyor gidiyor. Ama hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir belediye başkanımızın başladığına diğer belediye başkanımız bitiriyor. Bir belediye başkanımızın kendisinden sonraki belediye başkanına bırakacağı en büyük miras kenti ayakları yere basan, kentin ihtiyaçlarını cevap verecek, kent insanın yaşam standartlarını yükseltecek en acilinden başlayarak yol haritasını projesini belirlemesi ve bunları parası yoksa bile projesini yapıp rafa koymasıdır. Gelen başkan o proje üzerinden devam eder. Çünkü bizde proje, yer bulma, planlama çalışmaları çok ciddi zaman almaktadır."

YERELDE KALKINMA

Yerelde kalkınma hamlesinin süreceğini belirten Kocaoğlu, "11 yıl önce yerelde kalkınma şiarıyla çıktığımız yolda önemli adımlar atarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün dünyada ve tabii ki bizim ülkemizde de bir belediye başkanı sadece ve sadece kanunun verdiği görevleri yaparak belediye başkanlığı yapamıyor. Onları tabii ki yapacaksınız onları yapmazsanız zaten görev yapmamış olursunuz. Ama onların üzerinde kenti kalkındıracak, kenti ileriye taşıyacak yani bir kalkınma programı, stratejik planlama yol haritası belirleyip kenti kalkındırmasıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarımda yaptığı budur, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon para harcayarak hiç görevi olmadığı halde Türkiye'nin en nitelikli en büyük fuar binasını yapmasının gerekçesi budur. Biz hep birlikte iyi niyetle, samimiyetle, yasalara uyarak, adil davranarak nereden gelirse gelsin iyi doğru evrensel ahlak kurallarına uyarak hizmet ürettik. Bundan sonra da hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bütün belediye başkanlarımız ile belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ile çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KÜÇÜKMENDERES VE BAKIRÇAY'A BÖLGE ŞANTİYELERİ

Küçükmenderes ve Bakırçay havzalarına birer bölge şantiyesi kuracaklarını aktaran Kocaoğlu, "İzmir'den, Ödemiş'e asfalt getirmek kışın hemen hemen imkansız ve ekonomik değil. Biz Küçükmenderes'te bir bölge şantiyesi, Bakırçay'da bir bölge şantiyesi kurarak yerinde hizmet ve bütün birimlerimizin toplandığı yerler yapmak için çalışıyoruz. Burada 53 dönüm bir yeri elde ettik. Orada asfalt fabrikası, parke taş fabrikası, iş makinelerimizi koyacağımız ve daha yakın daha kısa sürede hizmet edeceğimiz bir organizasyona gidiyoruz. Biraz önce Tire'de hizmet binamızı açtık. Şimdi de Ödemiş hizmet binasını hizmete açıyoruz Türk Hava Kurumu'nun binası burası sağ olsunlar lütfettiler kiraya verdiler teşekkür ediyorum. Burada bir halkla ilişkiler bölümü ve yönetici arkadaşlarımız olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZSU biriminde temiz su, pis su, dere ıslah, tahsilat elemanları var. İtfaiye, mezarlıklar daire başkanlığımızın üniteleri var, garajlarımız var, sebze halleri var, mezbahalar var, fen işlerimizin ekipleri var. Burada Büyükşehir belediyemizin her biriminin belediye başkanları ile Ödemiş şube müdürleri ile ayrı ayrı ilişkiye girmesi büyük kaos bir ve işin gecikmesini ortaya çıkaracaktır. Onun için burada görevlendirdiğimiz arkadaşımız hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütün birimlerinin Ödemiş'teki koordinasyonunu sağlayacak, hem Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ile koordinasyonu sağlayacak aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin ESHOT'un, İZULAŞ'ın ve bütün şirketlerimizin tabii ki İZSU'nun ve Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunu sağlayacak. Hizmetlerimizi merkezden projelendirsek bile hizmetleri yerele taşıyoruz. Yerelde sorumlu arkadaşlarla Ödemiş'te ki yaşayan ve Ödemiş'in beldesine köyünde yaşayan hemşerilerimizde buraya gelerek sorunları birebir paylaşabilecekler buradan takip edebilecekler. Dolaysıyla hizmet kalitesini arttıracağız. Bu binanın önce Ödemişli hemşehrilerime, burada çalışanlara, İzmirli hemşehrilerime, Küçükmenderes'teki arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hizmetin kalitesinin artması hepimizi mutlu edecektir. Güle güle kullanılsın" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Ödemiş Yerel Hizmet Merkezi'nin açılış kurdelesini kesip bina içerisindeki birimlerde incelemelerde bulundu. Açılış sonrası ikramlar yapıldı.

TİRE VE ÖDEMİŞ YEREL HİZMET BİNALARINDA NELER VAR?

Ödemiş Yerel Hizmet Merkezi Türk Hava Kurumu'ndan kiralanan binada hizmet verecek. 2 bin 280 metrekare kullanım alanı olan binada ilk etapta vatandaşların taleplerini iletebileceği Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ve resmi başvurularını yapabileceği yazı işleri servisi hizmet verecek. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra İZSU veznelerinin de yer alacağı merkezdeki hizmet yelpazesi önümüzdeki günlerde yeni birimlerin oluşturulmasıyla daha da genişleyecek. Müdürlüğün iletişim numarası 0232 508 21 43 ve 0232 508 21 44.

Tire Yerel Hizmet Merkezi ise Tire Ticaret Odası'ndan kiralanan 250 metrekarelik alanda hizmet verecek. Ödemiş'te olduğu gibi Tire'deki müdürlükte de ilk etapta HİM ve yazı işleri servisi olacak. Müdürlük iletişim numaraları 0232 500 16 01 ve 0232 500 16 02.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş ve Tire'nin dışında Karaburun, Seferihisar, Çeşme, Kemalpaşa, Bergama, Menderes, Urla, Menemen, Aliağa, Foça, Dikili, Kınık, Beydağ, Kiraz, Torbalı, Selçuk, Bayındır da Yerel Hizmet Müdürlüğü kurdu. 19 ilçede kurulan Yerel Hizmet Müdürlükleri aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ile ilgili resmi işlerinde vatandaşları kent merkezine gelme zahmetinden kurtaracak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu Ödemiş Tire Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title