Haberler

Büyükşehir'den Müzik Festivaline 300 Bin, Romanlara 50 Bin Lira Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne 300 bin lira, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'na ise 50 bin lira destek sağlanması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, idare tekliflerine ait 8, komisyon raporlarına ait 53, gündem dışı 1 olmak üzere 62 madde görüşüldü.

Toplantıda, merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları hakkındaki madde, oy birliği ile İmar, Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonlarına havale edilirken, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları kapsamında, planlamaya konu edilen alanlara ilişkin DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nce ilgili bakanlıktan 'kamu yararı' kararı alınmasına ilişkin komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Roman Dernekleri Federasyonu'na 50 bin, Müzik Festivali'ne 300 bin lira destek

Büyükşehir Belediyesi tarafından "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu" projesi için Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'na 50 bin lira maddi destek sağlanması ile ilgili madde de meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan, Mersin'de bu yıl 5-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında 16'ncısı gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 bin lira destek verilmesi ile ilgili komisyon raporu de oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Türk halklarının gönül birlikteliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak, Türk tiyatrosunu halkla buluşturarak halkın sanat bilincinin yükselmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye dışından tiyatro topluluklarının Mersin'e davet edileceği ve bu yıl 14-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan "3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri" etkinliğinin giderlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına da karar verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Toroslar Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title