Haberler

Büyükşehir'den Kumyaka'ya Sosyal Tesis Müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Kumyaka Mahallesi’nde deniz kenarında bulunan ve Özel İdare’den devralınan alan için Mudanyalılara sosyal tesis müjdesi verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'nın Kumyaka Mahallesi'nde deniz kenarında bulunan ve Özel İdare'den devralınan alan için Mudanyalılara sosyal tesis müjdesi verdi.

Bursa'nın deniz turizmine katkı sağlamak için Mudanya, Gemlik ve Karacabey'in tüm sahil bandında önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Kumyaka'daki Özel İdare'den devralınan alana sosyal tesis kazandırmak amacıyla, çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Mudanya Kumyaka'da incelemelerde bulundu. Kumyaka'da deniz kenarında 2 blok halinde kaderine terk edilen harabe yapıların da bulunduğu yaklaşık 6 bin metrekare alanın Özel İdare'den Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini anlatan Başkan Altepe, yıllardır atıl halde duran tesislerin turizme kazandırılacağını söyledi.

Harabe binaların yıkıldığını kaydeden Başkan Altepe, "Sahil şehri Bursa'nın tüm sahillerinde örnek projeleri ve örnek tesisleri birer birer gerçekleştiriyoruz. Mudanya'daki Kumyaka sahilleri de bunlardan biriydi. Uzun yıllar kendi kaderine terk edilmiş bu alanın değerlendirmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Halkımızın gönül rahatlığıyla tatillerini geçirebileceği güzel bir tesisi de bu bölgeye kazandırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tasarım projesini gerçekleştirdik. Burayı tekrar düzenliyoruz. Pırıl pırıl bir sahil olacak şekilde, metruk binaları yıktık. Sahil düzenlemesini yapıyoruz. Tahrip olmuş havuz da tekrar yapılıyor. Tesisi tümüyle elden geçiriyoruz. Sahillerde daha önce 3 sosyal tesisimiz vardı. Mudanya'da 2., tüm sahillerde ise 4. olacak tesisimizi Kumyaka'ya kazandırıyoruz" dedi.

Başkan Altepe, bölgeye güzel bir sosyal tesis yapılacağını belirterek, "Tesis, Kumyaka'ya değer katacak. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu tesisin yaz aylarında hizmet verebilmesini hedefliyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız bir yandan kafeteryadan deniz manzarasının keyfini çıkaracak diğer taraftan da düzenlenen sahillerden istifade edilebilecek" açıklamasını yaptı.

Çalışmalar kapsamında sahillere gerekli kum takviyelerinin yapılacağını da kaydeden Başkan Altepe, "Bölgedeki yıkılan binaların yerinde yapılacak yeni binayla ve yeni yüzüyle Kumyaka, bu yaz Bursalılara hizmet edecek" diyerek, vatandaşların hem denizden hem de havuzdan faydalanabileceğini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Mudanya Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title