Haberler

Büyükşehir'den Körfezdeki Arıcılara 3 Bin 12 Adet Kovan Altlığı Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, Balıkesir çiftçisini desteklemek amacıyla başlattığı projelerin başında gelen 'Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı' dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor.

Balıkesir'deki bal kalitesini ve oranını arttırmayı hedefleyen proje kapsamında yapılan ilk dağıtımda 15 ilçeden 600 üreticiye 3 bin 600 adet polen tuzaklı ergonomik kovan altlığı desteğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran'da düzenlenen ikinci dağıtım töreninde Ayvalık- Burhaniye- Edremit- Gömeç ve Havran ilçelerinde faaliyet gösteren 502 üreticiye 3 bin 12 adet kovan altlığı desteği sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un katılımıyla gerçekleşen kovan altlığı dağıtım törenine; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı ve üreticiler katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür eden Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, Başkan Uğur'un milletvekili yaptığı dönemden bu yana arıcılara destek verdiğini ve yasaların çıkmasına katkı sağladığını vurguladı. Havran'ın en önemli gelir kaynakları arasında arıcılık faaliyetinin geldiğini kaydeden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, zeytin sineğiyle mücadele ve arıcılara polen tuzaklı kovan altlığı desteğinden dolayı Başkan Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.

Her zaman Balıkesir çiftçisinin yanında olduklarını ve üreticiye katma değer projelere destek olacaklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı" desteğiyle birlikte balın kalitesini arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Balıkesir balını marka haline getirecek her türlü projeye destek olacaklarını vurgulayan Başkan Uğur, " Bugün, Ayvalık-Burhaniye-Edremit- Gömeç ve Havran'daki 502 üretecimize toplamda 3 bin 12 adet polen tuzaklı ergonomik kovan altlığı dağıtacağız. Balıkesir çiftçisine destek vermeye devam edeceğiz.Yıllardır yapılmayanı yaptık. Süt tankı, polen altlığı, sera malzemesi dağıttık. Havran, Balıkesir'de en çok kovana sahip ve en çok bal üreten bir ilçe. Arıcılığımızı geliştireceğiz ve marka yapacağız. Havran balı marka olsun. Balıkesir balı marka olsun. Balıkesir balı kilosu 100 liradan satılsın. Bunun için arıcılarımıza destek oluyoruz" dedi. Başkan Uğur'un konuşmasının ardından Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, arıcılık faaliyetlerine sağladığı katkılardan dolayı plaket ve kestane balı hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Mustafa Yazıcı Balıkesir Havran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title