Haberler

Büyükşehir'den Kerbela ve Ehl-İ Beyt Paneli

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kerbela olayını anma ve Muharrem ayı dolayısıyla önemli akademisyenlerin katılımıyla Kerbela ve Ehl-i Beyt paneli düzenledi.

ALEVİ DERNEKLERİ

Büyükşehir Belediyesi yarın (Pazar) saat 13.00'de 9.'sunu gerçekleştireceği Sevgide Buluşalım Aşura programı öncesinde Cem Vakfı işbirliğiyle Kerbela ve Ehl-i Beyt paneli düzenledi. SDKM'de gerçekleştirilen panele Büyükşehir Belediyesi Bakan Vekili Zekeriya Özak, alevi dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Ahmet Taşkın, Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erkan Yar, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Yaman hazır bulundu. Paneli Cem Vakfı'ndan dede Celal Özer yönetti.

AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptığı konuşmada programın önemine dikkat çekerek "Allah bir daha Kerbela acısı yaşatmasın. Kendimize dersler çıkarmalıyız. Allah hepimizi dönemin yezitlerinden korusun"dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Ehli Beyt aşıklarının yanında olduklarını kaydeden Özak "Vatandaşlarımıza hizmeti görevden önce manevi bir borç bildik. Cemler daha rahat yapılabilsin diye elimizden geleni yaptık. Bizim ayrımız gayrımız yok"diye konuştu. Özak panelistlere katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

KERBALAYI ANLAMAYAN İNSAN OLMAYI ANLAYAMAZ

Panelistler sırasıyla Kerbela olayını ve Ehl-i Beyt'i anlattı. Kuran'dan ayetlerle örnekler sunan Erbakan Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Taşkın "Özellikle Kuran'da ilk emir okudur. Bizim varlık yokluk meselemiz Kerbela'dır, Ehl-i Beyt'tir. Kabe bizim kıblemiz, Peygamberimiz ve Nur'u nereye tecelli ettiyse orası bizim gideceğim yerdir. Hz. Hüseyin'le Kerbela'yı anlamayan Müslüman olmayı, insan olmayı anlayamaz. Yolumuz Hz. Hüseyin'in yoludur"dedi.

MUHARREM YASI

Muharrem ayının Arap toplumunda ayların ilki olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan Yar "Muharrem islam öncesi tüm dinlerde haram kılınmış, saygıya değer anlamına geliyor. Fakat Muharrem ayının Kerbela'dan önce ve sonra algılanma biçimi farklıdır. Hz. Hüseyin'in şehadetinden sonra Muharrem bir yasa dönüşmüştür. Ker yas, bela da imtihan demektir"diye konuştu.

GÜZEL DEYİŞLER

Programda Aşık Ayhani ve Özge Çabuk güzel deyişleriyle Ehl-i Beyt aşkını anlattı. Program panelistlerin bilgilendirmeleriyle güzel deşiyler eşliğinde sona erdi. ​

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fırat Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title