Haberler

Büyükşehir'den Kaş'ın Altyapısına 105 Milyon Tl

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vur patlasın çal oynasın dönemini telafi etmeye çalıştıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vur patlasın çal oynasın dönemini telafi etmeye çalıştıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Belediyesi Fevzi Gürsoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında ilçe ile ilgili projeleri anlattı.

Toplantıda, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel'in Kaş'ın problemleri ve çözümleriyle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

İki gündür Antalya'nın Batı ilçelerinde olduğunu belirten Menderes Türel, Büyükşehir yasası ile birlikte ilçelere Büyükşehir belediyesinin hizmet götürme imkanı doğduğunu söyledi.

Antalya'nın her köyüne mahallesine beldesine hizmet götürdüklerini hatırlatan Türel, "Seçimlerden önce siyasetçiler sözler verirler ama biz o sözleri seçim öncesi söyleyip seçimden sonra unutanlardan olmadık. Biz sizlerin içinde geliyoruz, arkadaşınız kardeşiniz dostunuz ağabeyiniz olmak bizim için her makamdan daha yücedir. Kaş'a bu gelişim belki uzun bir aradan sonra oldu ama bunun sebebinin Kaş'ın projelerini hazırlamakla ilgili olduğunu göreceksiniz. Büyükşehir yasası tartışmalarında birileri gibi Antalya'dan Kaş'a hizmet mi gidermiş demedik her ilçeye hizmetin en kralını götüreceğiz dedik ve şimdi bunun somut sonuçlarıyla karşınızdayız. Kaş'ta Büyükşehir kadrolarını oluşturuyoruz. Antalya'dan Kaş'a Büyükşehir belediyesi personeli olarak bazı arkadaşları görevlendirdiğimizde muhalefet bize siz Kaş'a Büyükşehir personeli nasıl sürgün edersiniz dediler. Kusura bakmasınlar Kaş, sürgün yeri değil Antalya'nın cennet köşesidir" dedi.

İşlerin hizmet ve proje üretmek olduğunu belirten Türel, "Saklıkent, Kınık, Kalkan ve Yeşilköy içme suyu yatırımı uzun yıllardır konuşulan meseleydi. 42 kilometrelik isale hattı Kınık su deposu ve terfi istasyonu yapımı hep konuşulurdu ama şimdi Büyükşehir yasası bunun için var. Bugüne kadar gelemeyen bu imkansızlıkları bu yasanın verdiği imkanlarla ortadan kaldırıyoruz. Bu sene içinde 10 milyon TL tutarında yatırım 2016 yılında 40 milyon TL iki senede tamamlayıp bu proje Kaşımızın emrine amade edeceğiz. Bölge en az 50 yıl su sorunu yaşamayacak. 41 milyon Tl

Gömbe kanalizasyon şebekesi yapım işi yaklaşık 20 kilometre proje hattı için çalışılıyor. 2016 yılında 5 milyon TL yatırımla Gömbe'ye kazandırılacak. Çukurbağ muhtelif kanalizasyon bölgesi yapımı 2015 yılında 1 milyon100 bin ve 2016 yılında 2 milyon 100 bin olmak üzere 3 milyon TL yatırım yapılacak. Kınık sanayi sitesi altyapısı için 1,5 kilometrelik olmak üzere ihalesi yapıldı inşaata önümüzdeki hafta başlanacak. Yine Kalkan'da merkez yağmur suyu hattı 2,2 kilometrelik betonarme maks ile geçilecek 1 milyon 200 bin TL yatırım ile projesi tamamlandı bu sene sonuna kadar tamamlanacak. Bunun için 250 bin TL tutarında bir iş makinası alımı da gerçekleştirildi. Kanalizasyonu yapıp arıtmayı yapmamak mümkün değil o yüzden Kaş'ımızda atık su arıtma tesisi en hızlı şekilde gerçekleştirilecek bunun için de toplam 500 bin TL tutarında yatırımla mevcut tesisi rehabilite ediyoruz.

Bu yatırımları alt alta topladığımızda Kaş ilçemiz 2015 yılında altyapı 24 milyon 37 bin TL tutarında yatırım alacak. İşin ağırlıklı bölümü gelecek sene. 80 milyon TL 2016'da olmak üzere iki senede 104 milyon lira yatırımı kazandıracağız. Geçmişle mukayese edilemez bile. Geçen 5 yıl boyunca vur patlasın çal oynasın dönemini telafi ediyoruz" diye konuştu.

Türel şöyle devam etti;

"Demre ve Kaş ilçelerinin atıklarını bertaraf edecek entegre tesis Kaş ve Demre ilçesinin ortasında bir alanda kurulacak ve çöpümüzden elektrik gübre asfalt malzemesi, biogaz, hatta ilaç sektöründe kullanılacak kimyasal madde sağlayacak noktaya taşıyacağız. Alan tahsis konusunda bir sıkıntımız yok. Bütün işlemler tamamlandı proje yapılıyor kısa sürede de temellerini atacağız. Kaş-Kınık tarafına geçtiğimizde toptancı hal meselesi karşımıza çıkıyor. Bu bölgemize fevkalade çağdaş bütün modern teknolojinin kullanıldığı bir toptancı hal inşaatı 673 bin metrekarelik bir alan üzerine yapacağız. Burası mera alanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü'ne başvuruldu meradan çıkartılması için. Kaş terminali ihtiyaca cevap vermiyor yeni bir terminal çalışmasına başlayacağız proje yapım çalışmaları başladı. Kaş belediye Başkanımızla el ele vererek inşallah gelen hem yerli hem yabancı turistlere yakışır şekilde tamamlamış olacağız. Çok ciddi sorunlarımızdan biri mahallelere giden grup yollarımız. 2014 yılında önemli bir çalışma gerçekleşti 44 kilometrelik bir asfalt sathı kaplama stabilize yolla birlikte 100 kilometrelik yol ağında çalışma yürüttü. Bu sene 10 kilometrelik olacak bundan sonraki senelerde de bu ihtiyaca göre devam edecek. Afet çalışmasıyla ilgili 2 milyon TL tutarında bir yardım gerçekleştirildi." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Halil Kocaer Antalya Kınık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title