Haberler

Kayseri Kara Teslim Oldu

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun yağan karın, trafik akışını engellememesi için büyük çaba harcayan karla mücadele ekipleri, ana arterleri, altgeçitleri ve kavşakları kardan temizleyerek tuzlama çalışması yapıyor. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor.

27 tuz sericili kar bıçaklı kamyon, 20 kepçe, 4 grayder ve 1 kar rotatifinden oluşan 120 kişilik karla mücadele ekipleri, kar yağışının başladığı andan bu yana çalışmalarını devam ettiriyor.

Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yürüten karla mücadele ekipleri şimdiye kadar toplam 2 bin ton tuz kullanarak trafik akışını güvenli hale getirdi.

İLÇE VE MAHALLELERİNDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmaları da devam ediyor.

Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri Merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücalede ekipleri, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Sarız'da 5, Pınarbaşı'nda 20, Sarıoğlan'da 3, Özvatan'da 2, Tomarza'da 5 ve Bünyan'da 3 olmak üzere toplam 38 mahalleyi birbirine bağlayan 266 km. yol ulaşıma açıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıoğlan Tomarza Sarız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title