Haberler

Büyükşehir'den Gümülceli'ye Bayram Hediyesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli Mahallesi sakinlerinin talebine anında yanıt geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli Mahallesi sakinlerinin talebine anında yanıt geldi. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, mahalle muhtarı ve Gümülceli halkının taleplerini bildirmeleri üzerine akşam saat 20.00'da Manisa'dan kalkan aracın Gümülceli Mahallesine kadar gideceği yeni düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı ilçesi Gümülceli Mahallesi halkının talebini yanıtsız bırakmadı. Toplu taşıma ulaşım master planı ve yaz saati uygulaması nedeniyle akşam saat 20.00'da Manisa Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden hareket eden araç, Koldere Mahallesinde güzergahını tamamlıyordu. Gümülceli sakinlerinin bu durumun kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı düzenleme yaparak, mahalle halkının mağduriyetinin önüne geçti. Yeni düzenleme ile akşam saat 20.00'de Manisa'dan hareket eden araç, Gümülceli Mahallesinde güzergahını tamamlamaya başladı. Yeni düzenleme hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, 17 ilçede ulaşım master planlamaları dolayısıyla düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Toplu taşımada düzenlemeler yapıyoruz

Saruhanlı ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra yenilenen kooperatif araçlarının da sisteme entegre edilerek ulaşım hizmeti verdiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, "İlk olarak merkeze yakın olduğu için Saruhanlı ilçemizde düzenlemelerimize başladık. Dolayısıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hizmete sunduğumuz araçların yanı sıra Saruhanlı'da ulaşım hizmeti veren kooperatiflerin de araçlarını yenilettik. Toplu taşımaya bu araçları da entegre ettik" dedi.

Toplu taşımada yaz ayları ve kış aylarında saat uygulamalarının farklılık gösterdiğinin altını çizen Deniz, "Toplu taşımada saat uygulamaları yaz ayları ve kış aylarında iki şekilde yapılmaktadır. Bugün, bin 800 aracı olan İzmir'de bile yaz aylarında 800 araç devre dışı bırakılmaktadır. Gerek yaz saati uygulaması gerekse okulların tatile girmesi nedeniyle toplu taşımada talebi azaltmaktadır. Bizler de Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak Saruhanlı ve diğer ilçelerimizde toplu taşıma araçlarının saatini değiştirme ve sıklığını azaltma yönünde bir uygulama yaptık" dedi.

Gümülceli Mahallesi halkının ulaşımla ilgili taleplerine duyarsız kalamayacaklarını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, "Saruhanlı ilçesi Gümülceli Mahallesi vatandaşlarının bizden bir talebi oldu. Bu talebe çözüm bulmak durumundayız. Bizler Gümülceli Mahallesindeki araçları tamamen devre dışı bırakmıyoruz. Saat başı olan uygulamayı 2 saate çekmek suretiyle toplu taşımacılıktaki kapasite fazlalığını indirmeye çalışıyoruz. Gümülceli Mahalle Muhtarı, ulaşım konusunda mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Bunun üzerine bu sıkıntıyı gidermek için düzenleme yaptık. Böylece saat 20.00'de Manisa'dan hareket eden araç, Gümülceli Mahallesinde güzergahını tamamlamaya başladı. Bu kapsamda yaz saati uygulaması bittikten sonra, kış saati uygulamasında da yine her saat başı mahallemize ulaşım sağlanacak. Gerek Büyükşehir Belediyemizin gerekse kooperatifin araçları entegre şekilde ulaşım hizmetlerini sürdürecek. Toplu taşımanın yeni başladığı yerlerde ulaşım ile ilgili alışkanlıklardan kaynaklanan şikayetler olabiliyor. Bu durum alışma süresinin geçmesinden sonra olumlu yönde değişecektir. Biz, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, nerede yapılması gereken hizmet varsa, bunlar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Toplu Saruhanlı Gümülceli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title