Haberler

Büyükşehir'den Gaziantep'e Tam Teşekküllü Yeni Hastahane

Güncelleme:


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hastanenin açılışında yaptığı konuşmada, yaşam hakkının insanın en temel hakkı olduğunu söyledi.

Eğitim ve sağlığın çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, son 13 yılda sağlık alanında yapılan yatırımları anlattı.

"Önce insan" anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizen Şahin, "Kadınlarımız ve çocuklarımıza öncelik verdik. Sosyal yardımları, sosyal destekleri ve sağlık sistemimizi kadınımızı ve çocuğumuzu merkeze alarak yeniden yapılandırdık" dedi.

Yerel yöneticiliğin çok önemli bir makam olduğunu, iki milyonun hayatına direk dokunduğunu ifade eden Şahin, Topçuoğlu ailesine hastaneye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Hastanenin bulunduğu bölgede doğumhaneye çok ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirten Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu küçüçük bina o kadar çok hayata dokunuyorki. Bu mahalle için bu bölge bu ilçe için burasının mutlaka yaşaması ve güçlenmesi gerekiyordu. Biz el ele verdik, bir örnek oluşturduk, hayırseveriyle, belediyesiyle, devletiyle, sosyal güvenlik sistemiyle birlikte çalışılabildiğini, birlikte rahmet olduğunu, birlikte çalışıldığı zaman da güzel eserler ve iş çıkarılabildiğini gördük. Sizlere ne kadar güzel hizmet ettiğinin farkındayım ve güzel bir anket yaptırdık. Sizlere sorduk buradan memnunmusunuz diye. Bunun üzerine burayı daha da güçlendirme kararı aldık. Hepinize hayırlı, uğurlu olsun."

SAĞLIKTA DAHA BÜYÜK ATILIMLAR YAPILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de hastanenin yapımına destek veren Fatma Şahin ve Topçuoğlu ailesine teşekkür etti.

Gaziantep'te sağlık alanında çok büyük atılımlar yapılacağını belirten Şimşek, kente sağlık alanında yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de toplanılan her 100 liralık verginin 21 lirasının sağlığa harcandığına dikkati çeken Şimşek, şunları söyledi:

"Sağlıkta hakikaten Türkiye çok mesafe katetti. Bizim en temel önceliğimiz sizsiniz, yani insan, beşeri sermayedir. Bugün Türkiye'de her alanda iyileşmeler devam ediyor. Hükümetimiz çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizin geleceği herşeyden daha önemlidir. Bizim bütün bu siyasetten maksadımız neydi, vatandaşa daha iyi hizmet etmek."

Gaziantep'e yapılacak yatırımları anlatan Şimşek, Türkiye ve Gaziantep'e daha çok hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise hastanenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Şahin, Şimşek ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek, hastaneyi gezdi.

Açılışa, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha önce tıp merkezi olarak hizmet veren İnayet Topçuoğlu Hastanesi'ne göz, doğum, ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi eklenerek, yatılı hastaneye dönüştü. Yatak kapasitesi yeni doğan, çocuk ve yetişkin ile birlikte toplam da 62 oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahin Şimşek Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title