Haberler

Büyükşehir'den Erzurum'a Dev Yatırım: 7. Araç Filosu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin dev yatırımlarından biri olan 7. Araç Filosu'nun tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Aziziye Anıt Park'ta düzenlenen törende 51 araç ve iş makinesinden oluşan 7. Araç Filosu'nun tanıtımı yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, açılışta yaptığı konuşmada, "Belediye Başkanımız, bu şehre, bu şehrin mahallelerine, ilçelerine daha çok hizmet edebilmek için bizim iş kapasitemizin artırılmasını istediğinde, biz hemen Başkanımızın bize öğrettiği, 'Her şeye rağmen mazeret yok. Yarın değil bugün' sloganını aklımıza getirerek mazeret üretmeden işin mutfağına girdik. Bugün ki 51 aracımızla birlikte Büyükşehir Belediyemizin iş makinesi araç envanterini 681'e çıkarmış bulunuyoruz. Erzurum belediyecilik tarihinde bu bir rekordur" dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, "Hızlı bir tempoda çalışıyoruz. İki buçuk yıl içerisinde araç parkımızı neredeyse ikiye katladık. Şirketlere aldığımız araçları da dahil ettiğimizde bugün en az yüz araçlık bir filonun açılışını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de ihtiyacımız olan araçları, acillerden başlamak üzere belediyenin bünyesine, ESKİ bünyesine, şirketlerimizin bünyesine katarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Kiraladıklarımızla birlikte yaklaşık bin iş makinesi ve araçla hizmet veriyoruz. Sizin bize verdiğiniz şevkle, Başkanımızın heyecanıyla bütün bu yüklerin altından kalkıyoruz." diye konuştu.

"Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasına aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anarak başladı. Sekmen, şunları kaydetti: "Yine şehitlerimiz var, yine gazilerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu ülke ne zaman kalkınmaya yönelse, bu ülke ne zaman kendine yeni yüksek hedefler seçse birileri rahatsız oluyor ve gerek ülke içerisinden gerekse de ülke dışından saldırılarını devam ettiriyorlar. Biz bunları hep tahmin ediyorduk. Biz öyle bir göreve soyunduk ki, bu görev esnasında gerek içerden gerekse de dışarıdan önümüze büyük engeller çıkarılacağını, setler çekilmeye çalışılacağını biliyorduk. Bunun için, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, 'Kefenimizi giyerek bu yola çıktık.' Hedefi bu aziz millete hizmet olan, hedefi Hakk'ın rızasını kazanmak olan bizler milletimiz ve devletimiz için seve seve can veririz. Biz bu yola buna inanarak çıktık. Bu ülkenin önünü kesmek isteyenler, bu ülkenin kalkınmasını, güçlenmesini durdurmak için seferber olanlar var. Ne yaparsanız yapın, ne kadar oyun kurarsanız kurun, sizin gücünüz, Allah'ın gücü yanında bir hiçtir. Sizin oyunlarınız Allah'ın oyunu yanında bir hiçtir. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız olayda görüldü ki, Fransa'da yaşanan olayda bütün Avrupa devletleri yöneticileri Fransa'ya Paris'e gittiler, taziyelerde bulundular, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Türkiye'de 15 Temmuz gecesi büyük bir olay yaşandı, 240 şehit, 2 binin üzerinde yaralı gazi ve ülkenin silahları ülkenin insanına yöneltilmiş, parlamentosu, kamu kuruluşları bombalanmış. Avrupa devletlerinin bir üst düzey yöneticisi Türkiye'ye gelip de 'Ne oldu?' diye ziyaret etmedi. Telefonlarla arayanlar da, bu işi planlayan ve yapanlara karşı 'Aman hukuktan taviz vermeyin' diye tembihlerde bulunuyorlar."

"Devletimize ve milletimize ihanet edenleri adalete teslim edelim"

Başkan Sekmen, devlete ve millete ihanet edenlerin adalete teslim edildiğini ifade ederek, devlet düşmanı hainlerin delillerle sabitlenip emniyet ve yargıya bildirilmesi çağrısında bulundu. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dış güçlerin FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi içeride ajanları, kuklaları var. Ey bu milletin evlatları, bu satılmış vatan haini ajanlara sakın kanmayın. Yavrularımıza sahip çıkalım, kurumlarımıza sahip çıkalım. Bir de hizmet edenleri de yıpratmayalım. Laf söylemek kolaydır, icraat yapmak çok zordur. Bu görülen araçlar büyük bir gayretin, büyük bir çalışmanın, büyük bir tasarrufun neticesinde alındı. Lafla alınmadı. Bazen dışarıda dedikodular duyuyoruz. Ben zaten yakaladıklarımı hemen mahkemeye veriyorum, hemen. Bilgisi, belgesi olan Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunsun. Onun için hatırlatıyorum, bizim bulunduğumuz yerlerde, Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yerde, bizim bulunduğumuz yerlerde devlete, millete, milletimin malına hıyanet olmaz, olamaz. Bunun için Erzurum'daki hemşerilerime sesleniyorum; birinin ağzından böyle bir laf duyduğunuz an kolundan yakalayın, yanımıza getirin, her şeyi ortaya dökeriz. Hiç çekinmeden de onu götürür adliyeye testlim ederiz. Bu kadar net ve açığız."

7. araç filosu

İki yılda araç filosunu kat ve kat güçlendiren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, modern teknolojinin bütün imkanlarından yararlanarak araç parkını yenilemeye devam ediyor. 51 araç ve iş makinesinden oluşan Yedinci Araç Filosu ile birlikte 2 yılda makine parkına toplam 264 yeni araç dahil edildi. Kamyon, lowbed, çekici, greyder, kurtarıcı, seyyar mutfak, kar aracı, traktör, iş makinesi, cenaze yıkama aracı, otomobil, kamyonet, forklift, silindir ve atv'den oluşan yeni araç filosuyla birlikte Büyükşehir'in makine parkı 681'e ulaştı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Erzurum Aziziye Fransa Yerel Haberler

title