Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman'a 20 Bin Kişilik Stat Yapıyor

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman'da 20 bin kişilik dev bir stadyum yapacak. Stadın temeli, 5 Mayıs'ta düzenlenecek törenle atılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman'da 20 bin kişilik dev bir stadyum yapıyor. UEFA standartlarına uygun olarak projelendirilmiş 20 bin kişilik stadın temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından, 5 Mayıs Perşembe günü Etimesgut'ta düzenlenecek törenle atılacak.

Başkan Melih Gökçek'in 2016 yılı projeleri arasında açıkladığı önemli projeler arasında yer alan stadyum, 62 bin 255 metrekare arazi üzerine kurulacak ve 37 bin 765 metrekare inşaat kullanım alanına sahip olacak.

Bölgenin doğal eğimlerine uygun olarak ve topografyadan yararlanılarak inşa edilecek stadyum, kolay ve tıkanıklıklara yol açmayacak sirkülasyonuyla, seyirciler, sporcular, basın ve VIP mensupları için güvenli ve hızlı şekilde hareket etme imkanı sağlayacak.

YARI AÇIK KABUK ÇATI SİSTEMİYLE İNŞA EDİLECEK

Stadyum, betonarme prefabrik tribün üzerine dairesel çelik yapı, yarı açık "kabuk çatı" sistemiyle inşa edilecek. Taşıyıcı sistemi çelik strüktür; üstü de yalıtma işlemlerinde kullanılan membranla kaplanacak olan stat, 22 metre yükseklikte olacak; bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacak.

METROYLA ULAŞIM

Eryaman Stadyumu, konumu itibariyle sporseverlere ulaşım kolaylığı da sağlayacak. Stadyum, metro istasyonuyla parsel komşusu konumunda bulunuyor.

Harikalar Diyarı'na 1 kilometre, Eryaman - Sincan bağlantı yoluna 1 kilometre, Ankara Çevre Yolu'na 2 kilometre ve İstanbul Yolu'na 4 kilometrelik mesafede olacak stat, mimari formu nedeniyle de yer aldığı çevreye değer katacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Melih Gökçek Etimesgut Eryaman Spor Haberler

500

Yorumlar (9)

Yaşar:

Dünyanın en lüzümsuz işi. Hala Kızılay''a giderken aktarmalar yüzünden 1 saatte gidiyoruz. 2014 sonunda güya Batıkent aktarması sona erecek vagon sayısı üçten altıya çıkacaktı. Her zaman olduğu gibi yine yalan oldu. 2020''de belki çözülür! Büyük trafik sorunlarına yol açacak luzümsuz ve olay çıkaran kalabalıkları bölgeye taşıyacaktır. Gökçek''in her işinde olduğu gibi rant esaslı bir olaydır. Bölgede stat yapılacak yere yakın oturan biri olarak kesinlikle istemiyorum.

6
0
yanıtYanıtla
Aziz Nesin Yaşıyor..:

Şu an Ankara''da bulunan stadyumlar dolmuyor. . Ankara''nın su sorunu ortada dururken . . Stadyum öyle mi. . Ama çook önemli. . ''Neden daha büyük yapılmıyor'' diyenler de cabası. . Üstad bu günleri çeyrek ası önce görmüştü. . Demokrasileri küçük olan ülkelerin stadyumları hep büyük olmuştur.

2
0
yanıtYanıtla
Baran Barlas:

Bir bir güzel stadları yaptınız ama içini doldurmayı unutuyorsunuz. At yokken ahır yapmak buna denir. Ondan sonra stad yaptık niye millet gelmiyor, niye başarı yok bu sığır kafalarınızla daha çok düşünürsünüz.

2
0
yanıtYanıtla
Başkentli:

Koskoca Başkent Ankara''ya 20 binlik stadı yakıştıranı Ankara halkına havale ediyorum. En az 50 bin kişilik olmalı, bu ne yaaa. . Ankara belediyesi parası yoksa devlete söylesin TOKİ herkese stad yapıyor TOKİ yapıp Ankara belediyesine devretsin, Ankara''ya 20 binlik stad yakışmaz ayıptır ayıp.

0
2
yanıtYanıtla
Yaşar:

Gökçek akşam saatlerinde bölgeye gelen halk otobüslerine ya da toplu taşıma araçlarına binerse -ki asla böyle bir şey yaptığı görülmemiştir şu ana kadar- esas uğraşması gereken işi yaşayarak öğrenirdi. Bir başkent ancak bu kadar kötü yönetilebilir. Bölgenin merkezle ulaşımı katlanılabilr olmaktan çıkmıştır. Metro bu haliyle amacına uygun şekilde verimli, hızlı ve konforlu bir ulaşım aracı olarak kullanılamamaktadır. Yine göz boyama, yine rant!

1
0
yanıtYanıtla
bztt:

ankaraya daha büyük bi stad lazım 40 bin kişilik

1
0
yanıtYanıtla
Erdal trbMobil-IOS:

Halkın parasını kendi takımına peşkeş çekiyor.stad kimin olacak

0
0
yanıtYanıtla
GençlerMobil-IOS:

Melih kabul et artık Ankara'nın sadece iki takımı var oda Gençlerbirliği ve Ankaragücü o renkler ne ayrıca yazıklar olsun inşallah gelecek yıl PTT ye dönerim takımın

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

başkenteki stad 20 bin mi? ilginç

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title