Haberler

Büyükşehir'den 'Engelliler Günü' Programı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı ve Beyaz Ay Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel kutlama programı düzenledi.
Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Erzurum Vali...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı ve Beyaz Ay Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel kutlama programı düzenledi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, İl Müftüsü Hasan Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkanı Muhammet Emek, Beyaz Ay Derneği Başkanı Ömer Onay ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Coşkun, programda yaptığı konuşmada, kentte engelliler için birçok hizmet yaptıklarını söyledi. Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de engellilerle ilgili yapılan tüm çalışmaların ana hedefinde engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımının sağlanması amaçlanmaktadır. Engelliler yılın bir gününde değil, 365 gününde hayatımızın içindedir. Biz olaya böyle bakıyoruz. Bu kardeşlerimizin en büyük isteği hayatı birlikte paylaşmamızdır. Hayatı paylaşmanın bir yolu birlikte yaşamaktır, sorunları karşılıklı çözmektir. Bu noktada resmi kurumlara, sivil toplum örgütlerimize ve tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz."

"HAYATI KOLAYLAŞTIRMANIN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ"

Coşkun, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak engelliler için hayatı kolaylaştırmanın çabası içerisinde olduklarını bildirdi. Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de son on yılda engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir dizi çalışmalar yapılmıştır. Hükümetimizin özellikle Sayın Başbakanımızın engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması konusunda yaptığı hizmetler açıktır. Erdoğan, 'Türkiye'de engelliler öğretmen de olabilir' diyerek engelleri ortadan kaldıran bu ülkenin Başbakanıdır. Yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmanın çabası içerisindeyiz." Coşkun'un konuşması sonrası diğer protokol üyeleri günün anlam ve önemini belirtti. Atatürk Üniversitesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman da, davetlilere engellilerle ilgili İslam tarihinde yaşanan olayları anlattı, Hadis-i Kutsilerden örnekler verdi.

Programda Erzurum Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalyeler hediye etti. Engelli vatandaşların aileleri, akülü sandalyeler için Başkan Ahmet Küçükler'e teşekkür etti.

Etkinlik, Cemal Kuru'nun verdiği ilahi konseriyle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Beyaz Ay Derneği Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title