Haberler

Büyükşehir'den Emniyete Büyük Destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) binasının temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlara verdiği destek zincirine İl Emniyet Müdürlüğü'nü de ekledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kaba inşaatı tamamlanarak Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne kazandırılacak olan 'Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü binasının temelini Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız birlikte attı.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir hale getirmek için çalıştığını belirterek, "Hedefleri olan Türkiye'de, hedefleri olan Bursa'da yaşıyoruz. Bursa'nın her alanda gelişip kalkınması için faaliyetlerimizi hızlı şekilde sürdürüyoruz.

Bursa'yı sağlıklı, daha yaşanabilir, marka ve en önemlisi de daha huzurlu bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bursa'nın asayişinin en güzel şekilde sağlandığı ve huzurun en güzle şekilde tesis edildiği bir kent oluşturmayı istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak diğer illere nazaran çok farklı bir yönetim anlayışının ortaya konduğunu belirten Başkan Altepe, Bursa'nın dünya çapındaki araştırmalarda yaşam kalitesi en yüksek olan şehirler arasında yer aldığını anlatarak, "Bursa'da huzurlu bir yaşam için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Nerede riskli alanlar varsa yok ediyoruz. Yıkılacak binaları yıkıyor, yerleşim merkezlerini güvenli hale getiriyor, suç unsuru taşıyan alanları düzenliyor, ihtiyaç duyulan yerlere kameralar takıyor ve karanlık alanları aydınlatıyoruz. Her şey kontrol altında olsun ve Emniyet güçlerimiz en güzel ve en verimli şekilde çalışsın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bütünşehir uygulaması ile tüm ile hizmetlerini ulaştırdığına işaret eden Başkan Altepe, "Emniyet teşkilatımıza her alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. Çünkü en önemli görevimiz bu. Büyükşehir Belediyesi olarak Emniyet Müdürlüğü'ne de teknik imkanların sağlanmasından, eksik binaların tamamlanmasına ve yeni araçların kazandırılmasına kadar her konuda destek veriyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube şu anda Acemler ek binasında faaliyet gösteriyor ve buraya bağlı operasyonel 7 destek bürosu bulunuyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) binasını, Odunluk'taki yeni yerinde kaba inşaatın temelini atıyoruz, Temmuz ayında kaba inşaatı bitecek. Bursa'nın nüfusunun hızla artmasından dolayı KOM Şube, yeni yerinde hizmetlerini daha sağlıklı bir şekilde yürütebilecek" dedi.

Başkan Altepe, mülkiyeti Maliye hazinesine ait, Emniyet Müdürlüğü'ne tahsisli yaklaşık 3500 metrekarelik alanda inşa edilecek kompleksin bodruma ek ve 4 kat olarak toplam 11 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan 'ortak proje geliştirme' protokolü kapsamında güzel bir hizmet binası inşa edildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Odunluk'ta inşa edilen komplekste hizmet büroları ve 45 araçlık kapalı otoparkın yanında nöbetçi kulübesi, ziyaretçi odası, kamera odası, teknik ve ortak alanlar, kafe ve yemekhane gibi sosyal alanlar da yer alacak. Kaba inşaatı 4 ayda tamamlanacak olan yeni hizmet binası, Emniyet teşkilatına ve KOM Şube Müdürlüğü'ne sinerji ve güç katacak" ifadesini kullandı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya değer katan yatırımlarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, "Huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşamak insanlar için artık ihtiyaçların en önemlilerinden. Kentlerin yaşam kalitesini belirleyen faktörlerin en önemlilerinden biri, kentte yaşayan vatandaşların güvenlik algısıdır. Güvenlik güçlerine ve Emniyet teşkilatına verilecek destek çok önemlidir. Bursa'nın, dünyada, yaşam kalitesinin en yüksek olduğu il olmasında Büyükşehir Belediyesi'nin çok büyük katkıları ve hizmetleri var. Büyükşehir Belediyesi belediyeciliği sadece altyapı, üstyapı, çevre ve imar çalışmalarından ibaret görmüyor. Kentin hangi kamu kurumunda ihtiyacı varsa orada bizimle beraber. Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte yanımızda Büyükşehir Belediyesi var" diye konuştu.

Vali Karaloğlu, kaba inşaatını Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı binanın ince işlerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması konusunda Başkan Altepe'ye öneride bulundu. Vali Karaloğlu, bu sayede Emniyet Müdürlüğü'nün Acemler'deki binayı boşaltarak tamamen yeni hizmet binasında faaliyetlerine başlayıp daha kaliteli hizmet vereceğini belirterek, "Tüm yerel yönetimlerin hedefi, vatandaşımızı yaşam kalitesi olarak daha yukarılara çekmek ve Bursa'yı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmektir. İyi niyetle bu hedefle çalışıyoruz" dedi.

EMNİYET'E 170. YIL MORALİ

İl Emniyet Müdürlüğü Selami Yıldız da Büyükşehir Belediyesi tarafından Odunluk'ta inşa edilen KOM Binası'nın kentte güvenliğin artmasına katkı sağlayacağını belirterek, Emniyet Müdürlüğü'ne destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Yıldız, gelişen teknolojilerin en üst seviyede kullanılmasının altyapılarla mümkün olacağına vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediyesi'nce Acemler yonca tipi köprülü kavşak projesi kapsamında, hizmet binaları kavşak lopu içinde bırakılmış, yapılan protokollerle Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce karar alınmıştır. Nilüfer İlçesi Odunluk Mahallesi'nde hazine mülkiyetinde yaklaşık 3,5 dönüm arsa üzerinde KOM Şube Müdürlüğü hizmet binası inşaatının da yeni yapılmasına karar verilmiştir. Vatandaş memnuniyetini esas alan güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde temeli atılan KOM Şube Müdürlüğü hizmet binasının uzun yıllar teşkilatımıza hizmet vereceği muhakkaktır" dedi.

Yıldız, gelecek hafta emniyet teşkilatının 170. yılının kutlanacağını da hatırlatarak, bundan dolayı KOM Binası projesinin teşkilata daha da güç kattığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Başkan Altepe ve Emniyet Müdürü Yıldız, butona basıp, binanın temeline ilk harcı dökerek inşaatı başlattı. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve İl Emniyet Müdürlüğü personelinin de katıldığı törenle binanın temeli atıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selami Yıldız Recep Altepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title