Haberler

Büyükşehir'den Çiftçi ve Üreticiye Büyük Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsalda ekonomiyi canlandırmak amacıyla çiftçi ve üreticiye büyük destek sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsalda ekonomiyi canlandırmak amacıyla çiftçi ve üreticiye büyük destek sağlıyor.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, kurulduğu ilk günden itibaren tarım, hayvancılık ve jeotermal kaynaklarda yapmış olduğu destek ve teşviklerle Başkent Ankara'yı tarımda da söz sahibi yapmayı amaçlıyor.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, faaliyete geçtiği günden bugüne kadar geçen 2 yıllık bir süre içerisinde, Ankara'da 252 bin 102 kilogram yem bitkisi tohumu, 21 bin 230 adet meyve fidanı, 921 bin 230 adet sebze fidesi, 6 bin adet arı kovanı, 250 adet damızlık teke dağıtımı yaptı.

Macar fiği, kavuzsuz arpa, yonca, mısır tohumları ile Ankara'da tarımı daha ileri seviyelere çıkaracaklarını vurgulayan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, "Daire Başkanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatlarıyla, Ankara'da tarımı daha üst seviyelere çıkartmak amacıyla kuruldu. Türkiye'de kırsal hizmetler ve jeotermal kaynaklar alanında kurulan ilk daire başkanlığı olmanın da gururunu yaşıyoruz. Tarıma uygun olan ilçelerimizde yaptığımız yardımlarla Ankara'yı bir nevi tarımın da Başkent'i yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

ARI KOVANI VE DAMIZLIK TEKE DAĞITIMI

Kırsal Hizmetler, bu süre içerisinde yem tohumlarının yanı sıra armut, vişne, ceviz ağaçlarından oluşan 21 bin 230 adet meyve fidanını, domates, biber, patlıcan, salatalık ve karpuzdan oluşan 921 bin 230 adet sebze fidesini de çiftçilerle birlikte toprakla buluşturdu.

Arıcılık ve hayvancılığın gelişmesi için de önemli adımlar attıklarını belirten Daire Başkanı Özgür Güven, "Et alanında yapmış olduğumuz bir diğer çalışma ise damızlık teke dağıtımını gerçekleştirmek. Bu zamana kadar 250 adet damızlık teke dağıtımını gerçekleştirdik. Arıcılık alanında da Şereflikoçhisar'dan Kızılcahamam'a, Çamlıdere'den Bala'ya kadar 22 ilçemizde 6 bin arı kovanı dağıtımı yaptık" diye konuştu.

Daire Başkanı Güven, çiftçilerin desteklerden yararlanmaları için çiftçi kayıt sistemlerine girmeleri, bulundukları ilçelerdeki İlçe Tarım Müdürlükleri'ne başvurmaları ve dağıtılan ürünün yüzde 25 katkı payını bankalara ödemeleri gerektiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Özgür Güven Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title