Haberler

Büyükşehir'den Barakfakih'in Kalbine Kültür Merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Barakfakih’te ilk harç dökülerek temeli atılan Barakfakih Mahalle Konağı’nın ‘kültür merkezi’ olarak bölgeye kazandırılacağını ve merkezin mahallelilerin yeni buluşma noktası olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Barakfakih'te ilk harç dökülerek temeli atılan Barakfakih Mahalle Konağı'nın 'kültür merkezi' olarak bölgeye kazandırılacağını ve merkezin mahallelilerin yeni buluşma noktası olacağını söyledi.

Bursa'yı sağlıklı bir geleceğe taşırken, kentin her köşesine hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Kestel İlçesi'ne bağlı Barakfakih Mahallesi'ndeki mahalle konağını kültür merkezi olarak bölgeye kazandırıyor. Mahalle Konağı Kültür Merkezi'nin temeline ilk harcı koyma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konağın kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini söyledi. Gençliğinde Barakfakih'te aile dostlarının bulunduğunu ve zaman zaman bu konakta da kaldığını anlatan Başkan Altepe, "Barakfakih'teki bu mahalle konağı, bölge halkı için çok önemliydi. Konak onlarca yılın yorgunluğunu taşıyordu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak bu konağı Barakfakih'in kalbine kültür merkezi olarak kazandırıyoruz" dedi.

Çalışmaları en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Başkan Altepe, "En kısa zamanda güzel bir tesisi, orijinaline uygun bir şekilde Barakfakih'e kazandırmak istiyoruz. Barakfakih Mahalle Konağı, 'kültür merkezi' olarak hizmet verecek, Burfaş tarafından işletilecek ve mahallelilerin yeni buluşma noktası olacak. Bursa'nın her köşesine hizmetin en iyisini taşımayı amaçlıyoruz. Bu bölgelere de eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Buradaki tüm sorunların çözümü ve üretimin desteklenmesi noktalarında da Büyükşehir Belediyesi olarak Barakfakih'in yanındayız" şeklinde konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Recep Altepe'nin desteğini her zaman gördüklerini belirterek, "Barakfakih'teki mahalle konağı, aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. Barakfakih'in anma törenlerinde her yıl başka bir proje hayata geçirildi, bu yıl da Barakfakih Mahallesi Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle tanışıyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi el ele mahalle daha da modern ve çağdaş olacak ve yaşam kalitesi artacak" dedi.

Köyün ortak kullanım alanı olan bölgede 330 metrekarelik yapı, kahve, kütüphane ve bahçe düzenlemesi ile aydınlatma imalatları da yapılarak hizmete açılacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Kestel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title