Haberler

Büyükşehir'den Asfaltta Hız Rekoru

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sınırlarına yeni katılan ilçe ve köyler de dahil olmak üzere yapılan asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sınırlarına yeni katılan ilçe ve köyler de dahil olmak üzere yapılan asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ankara'yı modern cadde ve bulvarla donatan Büyükşehir Belediyesi, yeni katılan ilçe ve köy yollarını da Başkent'e yakışır hale getirmek için gece gündüz asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt çalışmasında önceki yıllarda olduğu gibi rekora gidildiğini belirterek, 2014 yılı Ocak ayından 24 Temmuz tarihine kadar yeni katılan ilçe ve köyler de dahil olmak üzere Ankara'da toplam 2 milyon 265 bin ton asfalt serildiğini söyledi. Asfalt çalışmalarının özellikle Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçe ve mahalle statüsü kazanan köy yollarında gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, çalışmalara öncelikle kendilerine en çok güven duyulan ilçe ve köylerinden başlandığını bildirdi. Başkan Gökçek, 30 Mart yerel seçimleri öncesi verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarını anlatarak, "Büyükşehir sınırlarına yeni katılan 9 ilçeden 8'i olan Evren, Haymana, Güdül, Nallıhan, Beypazarı, Polatlı, Çamlıdere ve Kızılcahamam'da asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. Şereflikoçhisar'da da asfalt üretim tesisi kurulma çalışmaları yapılıyor. Tesisin kurulmasından sonra asfalt çalışmasına başlayacağız" diye konuştu.

30 Mart yerel seçimleri sonrası seçim öncesi söz verildiği gibi yeni katılan ilçe ve köylerinde çalışmalara hızla devam edildiğini bildiren Başkan Gökçek, "Seçim sonrası yeni katılan ilçe ve köylerle birlikte asfalt çalışmasına hemen başlanarak bugüne kadar 87 adet mahalle köy yolu ve ilçe merkez mahallelerinde asfalt serim çalışması yapıldı" dedi.

Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirten Gökçek "Asfalt serim, bakım onarım çalışmaları gündüz 37 ekip, gece de 11 ekip olmak üzere toplam 48 ekip ile 7/24 yapılıyor" dedi.

Mahalle statüsü kazanan köylerin sıcak asfalta kavuştuğunu belirten Başkan Gökçek, köy yollarına bitümlü sıcak karışım asfalt (BSK) serildiğini söyledi. Başkan Gökçek, köy yolları ile birlikte Başkent'te metropol ilçelerde de asfalt çalışmasının yapıldığını belirterek, gerçekleştirilen çalışmalarla trafik emniyet ve sürüş konforunun sağlandığını bildirdi.

ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN YERLER

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar da, 2014 yılında 24 Temmuz tarihine kadar Akyurt, Ayaş, Altındağ, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Güdül, Gölbaşı, Haymana, Kazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Pursaklar, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde muhtelif cadde ve genişliği 12 metreden büyük sokaklarda asfalt serim, bakım onarım çalışmaları yapıldığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı 24 Temmuz tarihine kadar Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçeler de dahil olmak üzere asfalt çalışması yapılan ve devam eden ilçe merkezleri ve mahalle statüsü kazanan köyler şunlar:

"Altındağ: Kavaklı - Aydıncık mahalleleri

Ayaş: Yeni Başayaş Mahallesi

Bala: Büyükdavdanlı - Keklicek - Küçük Davdanlı - Küçük Bayatlı-Akarlar Mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Şentepe Mahallesi

Beypazarı: İlçe merkezinde bulunan Boztepe - Ayvaşık - Kurtuluş- Hacıkara Mahalleleri

Çamlıdere: Yayla - Elören - Beşbeyler - Dört Konaklar - Elmalı-Yayalar - Ahatlar - Atça - Çamköy - Kuyubaşı - Müsellim mahalleleri

Çubuk: Kışlacık - Güldarbı - Yukarı Çavundur - Yıldırım Elören - Yıldırım Aydoğan - Evci - Karaçam - Okçular - Yeşilkent - Kuzuören - Akkuzulu - Nusratlı - Aluç - Dereköy - Çat - Yıldırım Evci - Ulu Ağaç - Aşağıobruk - Kuruçay mahalleleri

Gölbaşı: Tuluntaş - Örencik mahalleleri

Güdül: Sorgun - Güzel Çiftlik - Kınık - Çağa mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Yukarı Mahallesi

Haymana: İlçe merkezinde bulunan İlçe Kayabaşı Mahallesi

Kalecik: Kuyucak-Eşmedere-Koyunbaba - Yeşilöz - Hasayaz - Tavşancık Mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Halit Cevri Aslangil mahalleleri

Kızılcahamam: Kocalar - Çavuşlar - Akçakese - Yukarı Höyük - Tahtalar - Kurumcu - Alpagut- Kınık - Aşağı Höyük - Başağaç - Binkoz - Çeltikçi - Akkaya - Ali Bey mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Akçay - Yenice Mahallesi

Nallıhan: İlçe merkezinde bulunan Fatih -100. Yıl - Çayırhan mahalleleri

Pursaklar: Abadan - Kuru Sarı Sirkeli mahalleleri

Polatlı: İlçe merkezinde bulunan Üçpınar - Zafer mahalleleri

Sincan: İncirli - Anayurt - Türk Obası mahalleleri olmak üzere yeni katılan ilçelerle birlikte 87 adet ilçe merkezleri ve mahalle statüsü kazan köylerde asfalt kaplama çalışması yapıldı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Nallıhan Haymana Güdül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title