Haberler

Büyükşehir'den "Akademi Lise" Projesi

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Akademi Lise" Projesi hayata geçirilecek.

"Akademi Lise" Projesi ile Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek


Sekapark otelde, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'nün organizatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda; "Liseli gençlerin eğitiminde insan-mekân ilişkisi", "Akademi Lise'de üniversiteye yönelik eğitimin uygulanış biçimi", "Lise gençliğinin manevi eğitiminin sosyolojik temelleri", "Akademi Lise'de sosyal etkinliklerin konumu ve fonksiyonu" konularına yer verildi.

UZMAN AKADEMİSYEN VE EĞİTİMCİLER KATILDI

Çalıştaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Ali Öztürk, Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi Bölümü'nden Dr. İdris Cevahir, Kartal Anadolu İ.H.L. Okul Müdürü Mithat Tekçam, Eğitimci-Öğretmen Veysel Parlak, Ufuk Eğitim Eğitim Koordinatörü ve Dernek Başkanı İdris Topçuoğlu, D-Eğitim Genel Koordinatörü Ramazan Aksoy katıldı.

GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, "Yollar yaptık, köprüler yaptık barajlar yaptık ama gelecek nesillere dair bir şeyler de yapmalıyız. Bu konuda çalışma arkadaşlarımızla oturduk düşündük tartıştık. Biz her ne kadarda konuşsak, tartışsak da bu işleri uzmanlarına soralım, onlardan öğrenelim dedik. O yüzden sizleri buraya davet ettik. Bu konudaki görüşleriniz bizim için çok değerlidir" şeklinde konuştu.

LİSE GENÇLİĞİNE HİZMET VERECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik projelerinden birisi olan Bilgi Evleri ilk ve ortaokul öğrencilerine hitap ettiği için lise öğrencileri bu hizmetten faydalanamamaktadır. Türkiye'de ilk defa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu çalıştayda, lise öğrencilerinin de böyle hizmetlerden mahrum kalmamaları amacıyla kurulacak olan "Akademi Lise" projesinin ana hatları konuşulup tartışıldı.

SOSYAL LİSE GENÇLİĞİ

Akademi Lise projemizde Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve İngilizce derslerinin yanı sıra Felsefe, Tarih, Sosyoloji, Hukuk ve Sinema Atölyeleri gibi birçok etkinlik ve kulüp faaliyetleri gerçekleştirilmesi planlanıyor. "Akademi Lise" projesiyle, sürekli değişen ve gelişen dünya şartlarına uyum sağlayıp, yabancı kalmayan; öğrencilerin hem eğitim yönünden hem de sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Eğitim Merkezimize gelen öğrencilerimiz için, belediyemizin diğer imkânları da kullanılarak birçok etkinlik ve faaliyeti, merkezimizde kuracağımız Kulüpler aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

BİRÇOK OLANAK MEVCUT

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan "Akademi Lise" öğrencilerin hemen her ihtiyacını karşılamaya uygun bir mekân olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerin faydalanması amacıyla binada; 9 adet Derslik, Kütüphane, Bilgisayar sınıfı, 100 kişilik konferans salonu, satranç ve zekâ oyunları odası, kulüp etkinlik odaları, kafeterya, mescit ve şark odası gibi bölümler bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin erken yaşta akademik gelişimlerine katkı sağlayan program destekleri olacak.

LİSELERE YAKIN BİR YERDE KURULACAK

Akademi Lise, pilot uygulama olarak Kocaeli'nin merkez ilçesi olan İzmit'in merkezi bir mevkiinde kurulacaktır. Eğitim merkezinin kurulum yeri merkez ilçede birçok liseye yakın olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rasim Çelik Türkiye Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title