Haberler

Büyükşehir'den 5 İlçeye Müjde

Manisa Büyükşehir Belediyesi; Kula’da iki adet yol projesi, Demirci kapalı pazaryeri, meydan ve otopark projesi, Salihli yer altı otoparkı, Selendi pazaryeri projesi ve Gördes Makbule Hanım Meydanı projelerinin hazırlandığını duyurdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi; Kula'da iki adet yol projesi, Demirci kapalı pazaryeri, meydan ve otopark projesi, Salihli yer altı otoparkı, Selendi pazaryeri projesi ve Gördes Makbule Hanım Meydanı projelerinin hazırlandığını duyurdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde hizmetleri artarak devam ediyor. Bu kapsamda Gördes, Salihli, Kula, Demirci ve Selendi'ye yapılacak olan yeni projelerin hazırlandığı belirtildi. Hazırlanan projelerle ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu bilgiler verdi. Gördes'te Şehit Makbule Hanım Meydanı projesinin hazırlandığını belirten Kuğu, "İmarda bin 200 metrekare, yan yollar ile birlikte 2 bin 200 metrekarelik alana yayılan kent meydanı; gelenleri Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen Gördesli Makbule Hanım Anıtı ile karşılıyor. Halkımız, anıtın etrafında yeşil alan ve ağaçlar ile çevrelenmiş, gölgelikler altına konumlanmış oturma birimlerinde dinlenebilecekler. Anıtın etrafında ışınsal doğrultuda konumlanan havuzlar; halkımızı Sanat Sokak'tan, Jandarma Ast. Çavuş Özgür Artunç Bulvarı tarafında konumlanmış meydana yönlendiriyor. Meydanımızın Mimar Sinan Caddesi tarafında ise 1'i engelli olmak üzere toplamda 20 araçlık otopark yeri bulunmaktadır" dedi.

SALİHLİ'YE MODERN BEDESTEN ÇARŞISI

Salihli ilçesine de bedesten çarşısı, yer altı otoparkı ve pazaryeri projesinin hazırlandığını belirten Kuğu, "29 bin 580 metrekare inşaat alanında 535 araçlık yeraltı otoparkı, yaklaşık 700 tezgah kapasiteli pazaryeri ve 44 adet işyerinden oluşan bedesten çarşısı tasarlanmıştır. Karayolundan çekilen 25 metrelik alan, yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Bodrum katta otopark, zeminde pazaryeri ve bedesten çarşısı çözümlenmiştir. Mevcutta Salihli Otogarı sınırlarında bulunan 44 adet işyerinden oluşan bedesten çarşısı projemize dahil edilmiş ve bu çarşı projemiz sınırlarında tasarlanmıştır. Ayrıca bedesten çarşısında açık oturma alanları, toplanma ve dinlenme alanları, yer yer serinleme havuzları bulunmaktadır" dedi.

Kula ilçesinde de Tabduk Emre ve Yunus Emre caddelerinde yol ve kaldırım yapılacağını kaydeden Kuğu, "Kula ilçemizde bulunan Tabduk Emre ve Yunus Emre caddelerinde, mevcut bulunan ağaçlar korunarak yol ve kaldırım düzenleme projesi tasarlanmıştır. Yol boyunca uygun görülen yerlerde otopark cepleri bulunmaktadır. Kaldırımlarda yeşil alan, engelli vatandaşlar için rampa ve engelli takip karosu bulunmaktadır ayrıca yeme-içme mekanlarının bulunduğu yerlere ahşap platformlar düşünülmüştür. Yunus Emre Caddesi yol bitiminde orta refüjde süs havuzu tasarlanmıştır" diye konuştu.

DEMİRCİ'YE MEYDAN VE OTOPARK GELİYOR

Demirci için hazırlanan projenin hafta içinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'a sunulacağını ve mutabakata varılması durumunda projenin hayata geçeceğini ifade eden Kuğu, konuşmasına şöyle devam etti: "Projemizde 227 araçlık 2 katlı kapalı otopark bulunmaktadır. 4 adet kafe-restoran yer almaktadır. Üst meydan etkinlik alanı olarak düzenlenmiş olup, alt meydan kamusal alan olarak düşünülmüştür. Alanda Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon Merkezi ve MABEM binası yer almaktadır"

Selendi ilçesine de güzel bir pazaryeri kazandıracaklarını belirten Kuğu, özellikle hizmete uzak kalan Selendi'ye en güzel hizmetleri ulaştıracaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçenin tamamına en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabası içinde olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla ilçelerimizin ihtiyaçlarını belirliyor ve buna göre hizmetler üretiyoruz. Bu kapsamda ilgili daire başkanlıklarımız proje üretmeye ve bunları ihale sürecine hazır hale getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda hazırladığımız yeni projelerimizin Demirci, Selendi, Kula, Gördes ve Salihli ilçelerimize hayırlı olmasını diliyoruz" şeklide konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Demirci Kula Yerel Haberler

title