Haberler

Büyükşehir'den 12 Mart Konseri

Güncelleme:

Erzurum Büyükşehir Belediyesince 12 Mart Erzurum`un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konsere yoğun ilgi gösterildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konsere yoğun ilgi gösterildi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Kurtuluş konserine AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı ve diğer protokol üyeleri katıldı. Gecede ilk olarak Tebrizli Türk Halk Müziği Sanatçısı Nevid Müsmir sahne aldı. Türk Halk Müziği'nin güçlü sesleri Erdal Erzincan, Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz, sevilen eserlerini hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisiyle coşan sanatseverler, kurtuluş coşkusunu bir kez daha yaşadı. Kültür merkezini tıklım tıklım dolduran Erzurumlular, sanatçıların halk ezgilerine eşlik etti. Konserde sanatçılara günün anısına plaket ve hediyeler verildi.

"ERZURUM, TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 12 Mart'ın yıldönümünde hüzün ve acının birlikte yaşandığını söyledi. Başkan Küçükler, şöyle devam etti:

"96 yıl önce güzel Erzurum'umuzda birçok insanımız hunharca katledildi. Tarihi vesikalarda üç aylık bir süre içerisinde 50 bin Müslüman'ın katledildiği belirtiliyor. Ermeni Taşnak çeteleri Erzurum'da katliam yaptı. Ne yazık ki dünyada hala Ermenilerin yaptığı katliam tam tersi bir şekilde anlatılıyor. Tarihimizi çok iyi bilmeliyiz. Dünyaya doğruyu bizler anlatmalıyız. Erzurum, 96 yıl önce kadınıyla erkeğiyle hürriyet ve istiklalini kazandı. Erzurum, Cumhuriyet'in kuruluşunda temel harç olmuş bir ildir. 23 Temmuz Kongresi Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı ilk noktadır. Dadaşlar olarak devlet ve milletimizi hep en üstte görmüşüzdür. Birlik ve beraberliğimiz için her zaman milletimizin harcı olmuşuzdur. Erzurumlu bütün vatan olaylarında her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Erzurum Türkiye'nin sigortasıdır. Erzurumlu bayrak, namus ve istiklali için, ezanların susmaması için her zaman canını seve seve veren bir toplumdur. Atalarımız bizlere bunu öğretmiştir." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Küçükler Fazilet Dağcı Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title