Haberler

Büyükşehir'de Kış Turizm Zirvesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kış turizmi uzmanlarıyla birlikte Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi Projesini konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Francesco Comotti, Alex Andreis, Murat Kuru ve Kıvanç Karapınar'ın katıldığı toplantıda Erzurum ve çevre illerin turizm destinasyonları, kış turizmi ve kayak merkezleri görüşüldü.

Başkan Mehmet Sekmen, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi Projesi kapsamında yetkililerle birlikte Erzurum-Palandöken, Erzincan-Ergan ve Kars-Sarıkamış kış turizmi merkezlerinde hayata geçecek olan söz konusu projeyi konuştuk. Söz konusu projenin hayata geçmesiyle birlikte 2023 Turizm Stratejisi amaç ve hedefleri ile uyumlu olacak şekilde hayata geçecek olan kış turizmi koridoru stratejisi neticesinde bölgenin rekabet edebilirliğinin artırılması ve sosyo-ekonomik kalkınması da sağlanacak." şeklinde konuştu.

PROJEDEKİ AMAÇ

Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi Projesi kapsamında şu hedefler amaçlanmaktadır: "Proje kapsamında Erzurum, Erzincan ve Kars illerinde Turizm Bilgilendirme Merkezleri kurulması ve tefrişatı, koridorun markalaşmasını sağlamak ve rekabet edebilirliğini artırmak amacı ile 3 ilde ilgili kurum ve kuruluşlar arasında ortak eylem planlarının geliştirilmesi ve koordinasyon sağlanması, bu merkezler aracılığıyla yatırımcılara, yerel yönetimlere, KOBİ'lere ve girişimcilere kış turizmi ve bölgede yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgi verilmesi, danışmanlık ve halkla ilişkiler hizmetleri sunulması, turizm konusunda bölgenin acil ihtiyaçlarının ve öncelikli yatırım alanlarının belirlenmesi amacıyla ihtiyaç analizi yapılması, pazarlama ve tanıtım stratejisinin belirlenmesi ve Erzurum-Palandöken'de uluslararası kış turizmi kongresi düzenlenmesi." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Erzincan Erzurum Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title