Haberler

Büyükşehir'de 161 Sağlık İşçinin Sözleşmesi İmzalandı

161 sağlık işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ücretlere ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6 oranında zam yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı çalışan 161 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yerelsen ile Sağlık-İş Sendikası arasında bu yılın şubat ayında bu yana sürdürülen görüşmelerde sonuca ulaşıldı. Büyükşehir Meclis Salonu'nda düzenlenen törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İLK AY %6, İKİNCİ AY %6

İmza törenine Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Başkan Öztürk ile Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Sağlık-İş Şube Başkanı Bülent Gökmen, Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, daire başkanları, şube müdürleri ve personel katıldı. Büyükşehir ve Sağlık-İş Sendikası arasında imzalanan 2 yıllık sözleşme ile işçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6 oranında zam yapıldı. İkinci yıl ise enflasyon artı 1 puan zam yapılacak. Sözleşmede sosyal haklara da aynı oranlarda artış uygulanacak.

ÖZTÜRK: ORANLAR KAMUNUN ÜZERİNDE

Törende konuşan Genel Başkan Öztürk, Büyükşehir ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle kamu alanında yapılan toplu iş sözleşmelerinin üzerinde bir zam aldıklarını belirtti. Büyükşehir ve Yerel-Sen'e teşekkür eden Öztürk, sözleşmenin işçilere hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN: İŞÇİNİN ALIN TERİ KURUMADAN

Büyükşehir personelinin yaklaşık 8 bin kişilik büyük bir aile olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, "Yaptığımız hizmetlerden vatandaşlarımızın memnun olması kadar, çalışanlarımızın da memnuniyeti çok önemlidir. Bizim anlayışımız çalışanın alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermektir. İş barışına ve iş huzuruna her şeyden çok önem veriyoruz" ifadesini kullandı.

PERSONEL ÇİÇEK VERDİ

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, Genel Başkan Öztürk, Büyükşehir Genel Sekreteri Büyükakın ve Yerelsen Genel Sekreteri Uzun, toplu iş sözleşmesine imza attı. Toplu iş sözleşmesi 01 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsıyor. Sözleşmenin imzalanmasının ardından personel tarafından Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Başkan Öztürk'e çiçek takdim edildi. Törenin sonunda Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Başkan Öztürk, personel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title