Haberler

Büyükşehir Çalışıyor Balıkesir Gelişiyor

Güncelleme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen kavşak düzenlemelerinin ikinci etabı olan Devlet Hastanesi Kavşağı'nda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Hızla ilerleyen kavşak düzenlemesinde inşaat çalışmalarının kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Mart ayı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un katılımıyla ilk fore kazığın çakıldığı ikinci kavşak düzenlemesinde büyük aşama kaydedildi. Mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Emniyet önünde yapımı tamamlanıp hizmete açılıp halkımızın kullanımına sunulan Kuva-yi Milliye Kavşağı'ndan sonra kavşak düzenlemelerimizin ikinci etabı Devlet Hastanesi Kavşak Düzenlemesi ile devam ediyor. Müteahhit firma inşaat çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kavşağımız da İnşallah çok kısa sürede tamamlanacak, şimdiden Balıkesir'imize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gençlik Spor Merkezi önünden başlayan kavşak düzenlemesinde yapım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda; 700 metre uzunluğunda 2x2 Anayol (Bölünmüş yol), 800 metre uzunluğunda 2x1 bağlantı yolları (Tek yol) ve 143 metre uzunluğunda 2x1 Hastane bağlantı köprüsü (Tek yol) yapılacak. Bunun yanında yağmursuyu drenaj hatları, bordür, tretuvar, otokorkuluk, yaya korkuluğu, istinat duvarları, merdivenler ve peyzaj çevre düzenleme işleri yapılacak. Gençlik Merkezi önünden başlayarak, Devlet Hastanesi'ne bağlantıyı sağlayacak üst geçit köprüsünde toplam 8 adet köprü ayağı (7 açıklık) bulunuyor. Köprü işleri içerisinde 10 metre uzunluğunda toplam 18 adet, (toplam 180 metre uzunluğunda) fore kazık bulunduğu, kavşaktaki fore kazık imalatının tamamlandığı bildirildi. Öte yandan, köprü ayaklarından 6 tanesi tamamlanırken, 2 köprü ayağındaki çalışmalar ise sürüyor. Toplam 42 adet öngerilmeli prefabrik kiriş bulunan köprüde 24 adeti (4 açıklık) yerine koyularak tabliye betonu döküldü. Geriye kalan 18 adet kirişin (3 açıklık) de imalatı tamamlanırken, iki köprü ayağındaki çalışmaların bitmesiyle yerine koyulacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, köprünün 80 metrelik kısmı tamamlandığını, geriye kalan 63 metrelik kısımda ise çalışmaların hızlı bir şekilde devam etmekte olduğunu söyledi. Köprü üzerindeki trafik akışı 2x1 (Tek yol) olacak şekilde sağlanacak olup, platform genişliği 5,00 metre ve köprünün her iki tarafında yürüyüş yolları olacak. Anayol ile Kuva-yi Milliye Kavşağı istikametine ise 2x2 (Bölünmüş yol) olacak şekilde trafik akışı sağlanacak. Anayoldaki platform genişliği 8,00-10,00 metre arasında teşkil edilecek köprüde yolun her iki tarafında 2,00 metre genişliğinde yürüyüş yolları bulunacak.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

İkinci kavşak düzenlemesinde, anayolun sağ şeridi kısmi olarak tamamlanırken, trafik bu yöne kontrollü olarak aktarılıyor. Sol şeritte ise kazı çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. İkincisi tamamlanmak üzere olan kavşak düzenlemelerinin eski SSK Kavşağına kadar devam edeceği kaydedildi. Her fırsatta kavşak düzenlemesiyle ilgili inşaat sahasında incelemelerde bulunup, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kavşağın hizmete girmesiyle şehir içi trafikte önemli rahatlamalar meydana geleceğini belirtti. Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri de aynı hızla devam ediyor. Özellikle, Çay Deresi Rekreasyon Alanı, içerisinde Balıkesir Ticaret Odası'nın yeni binasının da yer alacağı Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali, İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ile beraber Balıkesir ilçelerinde Ayvalık Cunda Köprüsü, BASKİ'nin merkez ve diğer ilçelerdeki Atıksu Arıtma Tesisleri gibi alt ve üst yapı çalışmaları, kırsaldaki yol yapım ve bakım-onarım işleri hız kesmeden aralıksız olarak devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title