Haberler

Büyükşehir Belediyesinin Serik'e Yaptığı Hizmetler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilen hizmet ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

İlçeye hizmetlerin büyük bölümünün Büyükşehir Belediyesi Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlüğü ve ASAT Serik Şube Müdürlüğü ekibiyle yapıldığını kaydeden Etli, bazı hizmetlerin ustalarınca yapıldığını, bazılarının da ihale ile taşeron firmalara yaptırıldığını bildirdi.

İlçeye 105 kilometre sathi asfalt, 19 kilometre sıcak asfalt, 33 otobüs durağı yapıldığını, 38 bank dağıtıldığını anlatan Etli, şöyle konuştu:

"İlçe genelinde 67 aileye sosyal inceleme, 19 aileye nakdi yardım, 12 vatandaşımıza tekerlekli sandalye, 5 vatandaşımıza yürüteç ve 6 aileye de eşya yardımı yapılmış, toplam 51 sosyal kart dağıtılmıştır. İlçemizin 66 mahallesinde 215 kayıtlı mezarlığın 202'si temizlenmiş, 1 Ocak 2015'ten bu yana 893 cenaze defin işlemi yapılmıştır. Kızderesi Caddesi yaklaşık 2,6 milyon lira maliyetle hizmete açılmıştır. Kuşlar Mahallesi köprüsü 98,8 bin lira maliyetle yenilenmiştir. Atatürk Caddesinin birinci etabı 5,3 milyon lira maliyetle tamamlanmış, ikinci etap çalışmaları devam etmektedir. Bazı yayla, mahalle grup yollarının yapımı devam etmektedir."

Beşkonak'tan getirilecek İçme Suyu Projesi'nin hukuku sorunlarının tamamlandığını belirten Etli, ilçeye içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının yapıldığını, bazı çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

İtfaiye, park, bahçe, ilaçlama, temizlik birimlerinin de titizlikle çalıştığını dile getiren Etli, şunları ifade etti:

"Her yıl yaz-kış ara vermeden 66 mahallemizde fiziksel, kültürel mücadele yöntemleri, kimyasal ve biyolojik ilaçlarla larva mücadelesi, yaz aylarında açık alanlarda ergin sivrisineklere karşı gece ilaçlaması, karasinek larva ve ergin mücadelesi, kemirgen ve hamam böceği mücadelesi yapılmaktadır. İtfaiye birimimiz 25 personel ile ilçe genelinde iş yeri ruhsatı ve yangınlara müdahale ederek hizmetlerini yürütmektedir. Park ve bahçeler birimimiz tarafından 37 personel ile ilçemizde Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan cadde ve sokakların peyzaj ve güzelleştirme çalışmaları yapılmaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title