Haberler

Büyükşehir Belediyesinin Kemer'deki çöpleri taşımadığı iddiası -

Kemer ilçesinde toplanan çöplerin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınmadığı iddia edildi.

Kemer ilçesinde toplanan çöplerin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınmadığı iddia edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile daha önce GATAB tarafından yürütülen çöp toplama işinin Büyükşehir Belediyesine geçtiğini anlattı.

Erçin, Kemer sınırları içinde çöplerin toplanması işinin Kemer Belediyesine ait olduğunu, çöplerin katı atık depolama alanlarına getirilip değerlendirilmesi görevinin de Büyükşehir Belediyesinde olduğunu söyledi.

Bu süreçte aksama yaşanmadığını kaydeden Erçin, şöyle konuştu:

"Günlük toplanan çöp, 350 ton civarında. Bu çöplerin bir kısmını Antalya Büyükşehir Belediyesinin Kızıllı Katı Atık Depolama Tesisi'ne naklediyoruz. Yani toplanan çöplerin 300 tonluk kısmı, Antalya'ya götürülüyor. Geri kalan 50 tonluk kısmı da burada değerlendiriliyor."

Kemer'deki tesisin kuruluş amacının ayrıştırılmış çöplerin değerlendirilmesi olduğuna dikkati çeken Erçin, "Tesise gelen çöplerde herhangi bir birikme yok" dedi.

Kemer Belediyesinin, ilçe sınırları içinde gelen ambalaj atıklarını ihale ile bir firmaya verdiğini kaydeden Erçin, şöyle konuştu:

"Bu firmanın, ambalaj atıklarını buraya getirmemesi gerekirdi. Firmanın bu ambalaj atıkları sanayiye ya da geri dönüşüme kazandırması gerekiyordu. Bu katı atıklar da buraya gelince, Büyükşehir Belediyesi olarak bize gelen atığı geri gönderemeyiz. Bunları da burada depolamaya başladık. Kemer Belediyesi bu işi ihaleyle bir firmaya vermiş olsa da biz bu çöpleri almaya devam edeceğiz."

Kapasitelerini artırmaya yönelik bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Erçin, Antalya'ya çöpleri taşıyan 3 tırın yarın yapılacak ihaleyle 4'e çıkacağını da müjdeledi. Erçin, personelin iki vardiya çalıştığını, perşembe günü yapılacak ihaleyle üç vardiyaya çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

- "Fabrika yeterince çalıştırılamadı"

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, GATAB'ın kapanmasından sonra belediye olarak yeni temizlik müdürlüğü kurduklarını söyledi.

Çöplerin imha edilmediği şikayetlerinin kendilerine de geldiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Topladığımız çöpleri götürüp çöp fabrikasına döküyoruz. Oradan da Antalya'ya taşınıyor. Çöp fabrikasının çalışması lazım. Buradaki fabrika 24 saat çalışırsa Kemer'in bütün çöpünü halledebilir. Bu fabrika, dünyada yeni çıkan bir modeldi ama işin ehli yapmayınca yeterince çalıştırılamadı. Antalya Büyükşehir Belediyesinin buradaki çöp taşıma işini hızlandırması lazım."

-fabrikadan detaylar

-kemer belediye başkanı mustafa gül ile röportaj

-antalya büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcısı bedrullah erçin ile röportaj

Kaynak: AA / Güncel

Bedrullah Erçin Mustafa Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title