Haberler

Büyükşehir Belediyesinden "Yaşlılık Yarınımızdır" Etkinlikleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), 18-24 Mart'taki "Yaşlılar Haftası"ni "Yaşlılık Yarınımızdır" sloganı ile başlatılan etkinliklerle kutluyor.

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), 18-24 Mart'taki "Yaşlılar Haftası"ni "Yaşlılık Yarınımızdır" sloganı ile başlatılan etkinliklerle kutluyor.

"Yaşlılık Yarınımızdır" etkinliği kapsamında Büyükşehir Belediyesine bağlı aile yaşam merkezleri, yaşlılar lokali ile Yaşlılar Hizmet Merkezi üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kızılay Metro İstasyonu Sergi Salonu'nda resim sergisinin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "425 bin 336 yaşlımız evde temizlik, 101 bin 148 yaşlımız sağlık, 47 bin 66 yaşlımız ise sosyal desteğimizden faydalandı. 36 bin 668 yaşlı üyemize de ev içi bakım-onarım hizmet verildi." dedi.

Konya, Beypazarı ve Safranbolu'ya düzenlenen gezilere 11 bin 17 yaşlının katıldığını aktaran Şeker, yaşlılara pek çok ücretsiz hizmet verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardan beri yaşlılar, engelliler, hanımlar ve gençlerimiz olmak üzere bütün Ankaralılarla 24 saat 365 gün beraberiz. Bütün ihtiyaç ve sorunlarınızı dinlemeye hazırız, kapımız sizlere her zaman açık. 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle kutlama programını gerçekleştirdik, bugün de el emeği göz nuru yaptığınız resimlerinizin sergisini açıyoruz. Etkinliklerimize bu hafta boyunca devam edeceğiz."

"Hayatta, her yaşta bir değer katılabilir"

Planet Aile Yaşam Merkezi bünyesindeki Etimesgut Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Meryem Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentlileri yaşlıların resimlerinden oluşan sergiyi görmeye davet etti.

Cengiz, şunları kaydetti:

"50 yaş üzerindeki kursiyerlerimiz bir yıl içerisinde kendi emek ve çabalarıyla yaptıkları resimleri burada sergiliyoruz. Hiç genç öğrencim yok, hepsi yaşlı insanlar ve el emeği göz nuru yaptıkları resimler çok değerli çünkü yaşlı insanlarımız gönüllerini ortaya koyarak resim yaptılar. Çok yaşlı öğrencim var ve onlarla çalışmak gerçekten çok güzel."

Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden 57 yaşındaki Gülderen Saygın, 2007 yılında emekli olduktan sonra resim yapmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu serginin açılması hoşumuza gidiyor çünkü insanın yaptığı şeyleri önce kendinin sonra başkalarının beğenmesi için sergilenmesi çok güzel, mutluyuz. İnsanlar, emekli olduktan sonra sanat merkezlerine gelerek resim, müzik, halk oyunları gibi herkesin kendine göre bulabilecekleri sanatsal faaliyetleri öğrenerek zamanlarını değerlendirsinler. Evde oturmak yerine hayata, her yaşta bir değer katılabilir."

Resimleri sergilenen öğrencilerden Yıldız Dilan ise, beş yıldır resim kursuna stres atmaya gittiğini belirterek, "Bütün sıkıntılarımızı unutuyoruz ve resim yaparken adeta yeniden doğuyoruz. Resim sanatında çok farklı alanda çalışıyoruz, ben hep beğendiğim ve sevdiğim şeyleri resmediyorum, mutlu oluyorum sıkıntılarımdan uzaklaşıyorum. Burası gerçek bir terapi merkezi, herkesi davet ediyorum. İnsanlar resim kursuna başladıktan sonra yetenekleri varsa o mutlaka açığa çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Kızılay Metro Sanat Galerisindeki sergi 24 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin "Yaşlılık Yarınımızdır" etkinlikleri yarın, demans hastası yaşlılara hatıra kutusu oluşturmaya yönelik "Saklı Hatıralar" projesi, 22 Mart'ta Konya gezisi, 23 Mart'ta ise Gölbaşı'nda kahvaltı ve tekne turu ile devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Anıtkabir Kızılay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title