Haberler

Büyükşehir Belediyesinden Kültüre Büyük Katkı

Belediye tarafından bastırılan çeşitli yazarlara ait 11 eser, Hunat Kültür Merkezi'nde tanıtıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin geçmişi ve bugünü geleceğe taşıyan en önemli çalışmalarından olan kültür yayınlarına 11 eser daha katıldı.

Belediye tarafından bastırılan çeşitli yazarlara ait eserler, Hunat Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda tanıtıldı.

Programa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karakol, şair ve yazarlar ile davetliler katıldı.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, kültür-sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanması için çaba gösterdiklerini söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da Kayseri Büyükşehir Belediyesinin her alanda üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdiğini kaydetti.

Büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden Ankara'da övünerek bahsettiklerini ve Kayseri modeli olarak dile getirdiklerini vurgulayan Öksüzkaya, hemen her alanda Kayseri modeli olduğunu söyledi.

Şimdi de kültür alanında, şehrin bugününü yarınlara taşımak adına çok güzel eserlerin ortaya çıkarıldığını ifade eden Öksüzkaya, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Kayseri Ansiklopedisi'nin  3. cildi ile Prof. Dr. Cahit Günbattı'nın "Kültepe-Kaniş Anadolu'da İlk Yazı İlk Belgeler", İrfan Birol'un "Hayırseverlerimiz ve Kayseri", Prof. Dr. Ali Kaya'nın "Kayseri Girişimciliğinin Dinamikleri", Ümit Fehmi Sorgunlu'nun "Mazideki Şehir", Süleyman Sağlam'ın "Yılanlı Dağı", Hasan Sami Bolak'ın "Hacıkılıç Mahallesi", Ahmet Emin Güven'in "Çağdaş Üç Şairimiz" adlı eserleri, Uğur Yurt'un "Raylı Sistemin Kayseri Yolculuğu" ve "Sporda Kayseri Modeli" adlı eserleri ile "Geleneksel Kayseri Mahalleleri-Germir" adlı kitap tanıtıldı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki İsmail Tamer Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title