Haberler

Büyükşehir Belediyesinden Balkese 5 Yıldızlı Tesis Hamlesi

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor'da sezon hazırlıkları fiziki yenilenmeyle başladı.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor'da sezon hazırlıkları fiziki yenilenmeyle başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kulüp tesislerinde incelemelerde bulundu. Başkan Uğur, öncelikle fiziki yapının acilen yenileneceğini, yatakhanelerin bulunduğu binada her futbolcu için 5 yıldızlı otel konforunda tek kişilik özel odaların yapılacağını bildirdi. Ahmet Edip Uğur, yaklaşık 3 gün sonra yapılacak kongre ile ilgili de eski yönetim çekilmesi gerektiğini, Balıkesirspor'un Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yoluna devam etmesi gerektiğini bildirdi.

"TESİSLER SİL BAŞTAN YENİLENECEK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün öğleden sonra Balıkesirspor Kulübü tesislerine ani bir inceleme ziyaretinde bulundu. Kulüp müdürü Yılmaz Akkaya ve profesyonel futbol şube sorumlusu Zeki Çıkrıkçı'nın hazır bulunduğu ziyarette tesisleri gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, futbolcuların kaldığı odaları görünce şoka girdi. İki hatta 3 yataklı odaları görünce tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, profesyonel ligdeki kulübün tesislerine yakışmadığını vurguladığı bu durumun, derhal değiştirilmesi gerektiğini ve gereğini yapacaklarını söyledi. Yardımcılarına gerekli talimatları veren Edip Uğur, fizik yapısıyla ilgili bilgiler aldığı tesislere hemen 16 odalı ek bina yapılması için çalışma yapılmasını, inşaatın en kısa sürede başlatılmasını, her bir futbolcunun kendisine ait tek yataklı 5 yıldızlı otel konforunda odaların hazırlanması için talimat verdi. Yemekhane vs. diğer entegre yapıların da buna bağlı olarak yenilenip gerekli düzenlemelerin Spor Toto Süper Lig'e yakışır biçimde olması gereken standartlarda yapılacağını açıklayan Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur Balıkesirspor'a gelecek futbolcuların rahat etmesi gerektiğini söyledi. Uğur, "Projeyi buraya göre en azından her futbolcuya tek oda olacak şekilde yaptıralım. En az 15 yatağı çok acele yapmamız lazım. Öbür odaları da tamamen soysunlar, tuvaletleri, banyosu, yerlerdeki halısına kadar 30 odanın modern şekilde hazır olması lazım. Model alacağımız kulüp veya kulüpler olacaktır. Biz futbolcu olarak kimi alıyorsak standardının yüksek olması lazım. Mevcut futbolcularımızın kalmış olduğu odaları hemen çok modern hale getirmemiz lazım. Şu anda bizim 16 odamız var, en az 14 odaya ihtiyaç var. Hemen iki katlı ek inşaata başlayıp sonra da öbür kısma devam edeceğiz. Futbolcu hiç üç kişilik odada yatar mı? Yatılı okullarda bile böyle odalar yok artık. Her şeyiyle sıfırdan 5 yıldızlı olması lazım odaların. Antrenman sahasının hemen çimlendirilmesi lazım. İki kademeli inşaat yapalım. Güzel bir tesisimiz olsun" diyerek, gerekli talimatları verdi.

EDİP UĞUR'DAN ESKİ YÖNETİME 'BIRAKIN' ÇAĞRISI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesirspor Kulübü'nün 15 Mayıs'taki kongresinin hatırlatılması üzerine, Tuna Aktürk başkanlığındaki yönetimin artık bu işten çekilme vakti geldiğini söyledi. "Herkes haddini bilecek" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bizim Balıkesirspor Kulübü başkan adayımız bir ay önce de açıkladığımız gibi Feyyaz Çiftçi'dir. Bu işin usulü, adabı, edebi, uygun olanı. Bugüne kadar da hep öyle olmuştur. 'Kardeşim kongreyi çıktı, kazandı' diyorsun. Ne desteği? Benim ismimi zikretmeyen adama ben destek mi vereceğim? Balıkesirspor'a desteği veriyoruz, herkes burada anlayışlı olacak. Balıkesir içinse herkes haddini bilecek, üzerine düşeni yapacak. Öyle 'ben kazandım, ben geldim' yok. Balıkesir'in, Balıkesirspor'un bir geçmişi, tarihi var. Yapılan bir sürü kongre var, hangi kongrede hizipleşme, çekişme var? Böyle bir şey yok. Tuna beyle görüşmemiz oldu. Aynı şeyleri söyledim kendisine. Bu memlekette ayrı partilerin mensubu olabiliriz. Bir seçimden çıktık, konuşulan bir sürü laflar var. Ama birbirimizin yüzüne bakacağız, bu memlekette yaşayacağız. Balıkesispor'un selameti için, geleceği için artık tamam, Allah razı olsun. Ama siz de artık bu işi bırakın kardeşim. Spekülasyon yapmayın artık, bunları kendisine de ifade ettim. Biz 1 ay önce Balıkesirspor Kulübü başkanımızı açıkladık, adayımız Feyyaz Çiftçi dedik."

Bir basın mensubunun MHP'li olan Balıkesirsporlu eski yönetici Op. Dr. Feyyaz Çiftçi'nin siyasetten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerin olduğunu hatırlatması üzerine eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Söyleyebilir, olur, söyler. Numan Kurtulmuş'un da söylediği vardı, Süleyman Soylu'nun da söylediği vardı" dediği sırada muhabirin "Ama onlar AK Parti'deler şimdi. Feyyaz bey de AK Parti'ye geçecek mi?" sorusu üzerine, Op. Dr. Feyyaz Çiftçi, "AK Parti'ye geçti zaten Feyyaz bey, Çoktan geçti. Sen ne söylüyorsun?" diye cevap verdi.

Gazetecilere konuşan Ahmet Edip Uğur, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan son karşılaşmanın ardından sahadaki şampiyonluk kutlamalarında başta Balıkesir Valisi olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin anons edilip sahaya davet edilmemesine tepki gösterdi.

Feyyaz Çiftçi başkanlığındaki yeni yönetime açık destek verdiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un kulüp tesislerine yaptığı ani ziyareti ve incelemelerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ile İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen de hazır bulundu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Edip Uğur Balıkesirspor Edip Uğur Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title