Haberler

Büyükşehir Belediyesiden Şairlere Vefa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında nisan ayında hayatını kaybetmiş 11 şair için program düzenledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında nisan ayında hayatını kaybetmiş 11 şair için program düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen "Şairlere Vefa" gecesine vatandaşlar ilgi gösterdi.

Programda, şairler Baki, Halil Cibran, Nabi, Necdet Evliyagil, Oktay Rifat, Muhammed İkbal, Abdulkadir Bulut, Orhan Murat Arıburnu, Sabahattin Ali, Sabahattin Kudret Aksal ve Abdulhak Hamit Tarhan şiirleriyle anıldı.

Neveser Müzik Topluluğu'nun ezgileri eşliğinde Denizhan Burhan, Murat Özdeniz ve Sühey Yayla tarafından 11 şairin şiirleri seslendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Şairlere Vefa Gecesi'nin 5'incisini düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bundan 5 program önce, burada bulunan kardeşlerimizle Hunat Kültür Merkezi'nde Bekir Sıtkı Erdoğan'ı anma gecesi düzenleyerek ilk programı gerçekleştirmiştik. Bu programa gösterilen ilgi ve katılım, bizi yenilerini yapmaya sevk etti. Sonuçta ortaya böylesine güzel ve anlamlı bir program çıktı. Bugün burada bizi bir kez daha yalnız bırakmayan şiirsever dostlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Sabahattin Ali Muhammed İkbal Halil Cibran Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title