Haberler

Büyükşehir Belediyesi Yabancı Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrencileri yalnız bırakmadı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Akdeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (AKULDER) işbirliği ile Antalya'da eğitim gören uluslararası öğrencileri akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve AKULDER'in ev sahipliği yaptığı akşam yemeğinde Antalya'da eğitim gören 60 farklı ülkeden 320 öğrenci birbirleri ile tanışma ve kaynaşma olanağını buldu. Ülkelerinden ve ailelerinden uzakta olan öğrencilerin yalnızlığını gidermek amacıyla düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yoğun katılımı oldu. İlim öğrenmek için Antalya'ya gelen öğrencilere sıcak bir yuva sağlamaya çalıştıklarını belirten AKULDER Başkanı Recep Batu, kardeşlik bilinci oluşmaya çalıştıklarını ifade etti. Batu, "Hem bizim hem de öğrencilerin kendi aralarında ömür boyu sürecek bir bağ oluşturmayı amaçlıyoruz. Aslında bu bir medeniyet yetiştirme projesidir" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BİZE GÜVEN VERİYOR

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Öğrencisi Kamerunlu Mohamed Mouncharou, 6 yıldır Antalya'da olduğunu belirterek, "İlk defa böyle bir program düzenleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e teşekkür ediyorum. Farklı ülkelerden arkadaşlarımızla tanışma imkanı bulduk. Antalya'da yaşadığımız güzel şeyler bir anı olarak kalıyor. Daha sık bir araya gelmek isteriz. Bu tür organizasyonlar ailemizin yokluğundan doğan boşluğu bir şeklide dolduruluyor. Büyükşehir'in bizim yanımızda olduğunu anlıyoruz. Bu bize güven veriyor" diye konuştu.

Somali'den gelen ve 3 yıldır Antalya'da yaşayan Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Yonis Mohamud, "Ben çok mutluyum. Bu kadar farklı ülkelerden gelen arkadaşlarla bir araya gelmek ve zaman geçirmek çok keyifli. Bu organizasyonu düşünenlere Allah güç ve kuvvet versin" dedi.

Rusya'dan gelerek Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde eğitim aldığını belirten 2. sınıf öğrencisi Shahbaz Konniev ise "Bizi bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi ve AKULDER'e teşekkür ederim. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Sürekli olmasını temenni ediyorum. Başka bir ülkedeyiz ve birbirimize destek olmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title