Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nin Türk Halk Müziği Konseri Beğeniyle İzlendi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri Fatsalılar tarafından beğeniyle izlendi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen konsere, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Ordu İş Kur İl Müdürü İsa Kaymak, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Abdullah Özkan ve çok sayıda davetli katıldı..

İlk türkü Aşık Veysel'den koro olarak seslendirildi. Daha sonra sırayla Selami Topkaya, "Yüksek Minarede Kandiller Yanar, Kandilin Şavkına Bülbüller Konar", Yeliz Gümüş, "Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara", Serap Pelit, "Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını, Çeken Bilir Ayrılığın Derdini", Emine Eyegün, "Mehleden Geçen Oğlan, Beni Yar Seçen Oğlan", Ünal Tomakin, "Kar Yağar Buram Buram Evim Yok, Nerde Duram", Türkan Apaydın, "El Çek Tabip El Çek Sinem Üstünden, Sen Benim Derdimi Bilemezsin" türkülerini seslendirdiler. Bu arada Zülfüye-Erdoğan Şahin hareketli bir Ordu türküsü ile düet yaptılar. Konserin birinci bölümü "Yonuk Olur Merdive'nin Taşları, Bir Omuzundan Bir Omuzuna Saçları" ve "Güvercin Uçuverdi Kanadın Açıverdi, El Oğlu Değilmi Sevdi de Kaçıverdi" türkleri ile sona erdi. Konserin ikinci bölümüne Koro Elazığ türküsü seslendirerek başladı. Bu türkü arasında Bilal Tomakin, "Ezo Gelin" uzun havasını seslendirdi. Daha sonra sırayla Bülent Yurt, "Evlerinin Önü Bir Büyük Orman, Alnına Yazılmış Bir Büyük Ferman", Emirhan Soytürk Trabzon türküsü seslendirdi. Ardından sırayla Jale Felek, "Aşağıdan Gelir Hozalı Gelin Topla Fistanını Toz Olur Gelin", Kenan Bacaksız, "Ünye'den Çıktımda Başım Selamet, Ceviz Deresinde Koptu Kıyamet", Elif Kapusuz, "Bey Babam Babam Beni Sana Vermiyor, Nafile Benim İçin Ağlama", Nejdet Gözükan, "Şadol Deli Gönül Müjdeler Olsun Benim Yarim Gelecekmiş Bu Gece", Ferhat Pelit, "Dirmilcikden Gider Yaylanın Yolu, Benim Sevdiceğim Yaylanın Gülü", Kandemir Kaytaz, "Çubuğum Yok Yol Üstüne Uzatam, Takatim Yok Yar Yolunu Gözetem ve "Evlerinin Önü Handır Yanar Yüreğim Külhandır", Yüksel Kaytaz, "Karmı Yağmış Yüce Dağlar Başına ve "Sallan Boyuna Bakayım Elmas Küpeler Takayım" türkülerini seslendirdiler.

Konser Koronun Seslendirdiği Aksaray Türküsü olan, "Şerif Hanım Ata Biner Estirir, Parmakların Üzengiye Kestirir" türküsü ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pelit Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title