Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nin Gezici Kütüphanesi Hizmete Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi, 52. Kütüphaneler Haftası’nda Yenişehir İlkokulu’nda yapılan açılış töreni ile hizmet vermeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi, 52. Kütüphaneler Haftası'nda Yenişehir İlkokulu'nda yapılan açılış töreni ile hizmet vermeye başladı.

Okuma alışkanlığını teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi'nin açılışına, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, kitap okuma alışkanlığının günümüzde değer kaybettiğini vurgulayarak, "Özellikle dünyanın ve teknolojinin hızla geliştiği bilgisayar ve internet ortamında kitabın önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Son dönemlerde çocuklarımız ne yazık ki, kitap okumak, kendilerini geliştirmek yerine bilgisayar başında oyun oynayarak vakit geçirip, kitapların o koku ve dokusundan, o keyiften mahrum yetişiyorlar. Bizler yerel yöneticiler olarak insanların, özellikle yeni nesillerin kitaba duyarlılığını artırmak amacıyla bu hizmeti hayata geçirdik" dedi.

Çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına hizmetlerini hayata geçirdiklerini ifade eden Kocamaz, "Daha öncede Kongre ve Sergi Sarayı'nda kütüphane kurarak, ilk defa bir Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi'ni şehrimize kazandırmıştık. Çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak, kitabı geleceği yönlendirmek açısından bir değer olarak görmek, geleceğimizi aydınlatması için bir ışık olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Gezici Kütüphane'nin açılışı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Mustafa Özarslan Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title