Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nin Etkinlikleriyle Ramazan Erzurum'da Dolu Dolu Yaşanacak

Ramazan ayı Erzurum'da yaşanır ve yaşatılır. Bu nedenle de Ramazan'da Erzurum tersine göç yaşar. Doğduğu memleketi, ekmeğini kazanmak için terk edip giden Erzurumlular, Ramazan'ı yaşamak ve oruçlarını Palandöken Dağı'nın serinliğinde tutmak için Erzurum'a akın ederler. Çünkü Erzurum'da bir başkadır Ramazan ve oruç.

RAMAZAN'IN HER GÜN VE GECESİ DOLU DOLU GEÇECEK

Ramazan ayı Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu geçecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayı etkinlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Erzurum'da 11 ayın sultanı Ramazan ayının her gününün ve her akşamının Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerle dolu dolu yaşanacağını belirtti.

RAMAZANI VE ORUCU YAŞAYAN ŞEHİR

Erzurum'un orucu sadece tutan değil yaşayan bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Sekmen, "On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerife ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başlaması, oruç, zekat ve sadaka gibi önemli ibadetleri içermektedir. Bütün bunlar dini hayatımız açısından bireysel ve toplumsal anlam ve önem ifade etmektedir" dedi.

KÜLTÜREL DEĞERLER HATIRLANACAK

Ramazan'ın manevi hazzını, Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum genelinde düzenlediği Kur'an-ı Kerim tilavetleri, dini sohbetler, ilahi dinletileri, tasavvuf müziği konserleri, yardımlar, hayır sofraları ve paylaşmayı esas olan sosyal buluşmalarla dolu dolu yaşanacağını açıklayan Başkan Sekmen, "Ramazan Geceleri ile geçmişten günümüze kadar gelen kültürel değerlerimizi bir kez daha hatırlama imkanına kavuşacağız" şeklinde konuştu.

İFTAR ÇADIRLARINDA VE SOKAK İFTARLARINDA VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞACAĞIZ

Başkan Sekmen, Ramazan ayı nedeniyle Tebrizkapı'daki Narmanlı Camii avlusunda, Mevlana Vadisi'nde ve Ilıca'da kurulan iftar çadırlarında, ayrıca ilçelerde ve mahallelerde yapılan 'Sokak İftarları'nda vatandaşlarla bir araya geleceğini de belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ramazan ayında il genelinde her gün 2 bin 500 civarı kişiye iftar yemeği verileceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, "Erzurum genelinde iftar çadırlarımız var. Tüm ilçelerimizde ve mahallelerimizde 'Sokak İftarları' yapacağız. Havuzbaşı Kentmeydanı'nda Selçuklu evleri kurarak vatandaşlarımıza nostaljik Ramazan akşamları yaşatacağız. Yine Havuzbaşı Kentmeydanı'nda her akşamı dolu dolu geçecek Ramazan Etkinlikleri düzenliyoruz. Bu tür hizmetlerle halkımızın Ramazan'ı coşkuyla, heyecanla ve manevi atmosfere uygun bir şekilde geçirmelerine imkan sağlıyoruz" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ İLAHİ SANATÇISI MAHER ZAİN DE KONSER VERECEK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Havuzbaşı Kentmeydanı'nda düzenlenecek olan Ramazan Etkinlikleri'nde her akşam iftardan sonra saat 22.00'a kadar çocuk eğlence programları, 22.00'dan sonra da konser, şiir dinletisi, söyleşi, seminer ve diğer etkinlikler düzenlenecek. 18 Haziran Perşembe günü akşamı başlayacak Ramazan etkinliklerine ünlü sanatçılar ile konularında uzman akademisyenler ve yazarlar katılıyor. Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri'nin resmi açılışı 26 Haziran Cuma günü akşamı Dünyaca ünlü ilahi sanatçısı Maher Zain'in konseriyle yapılacak. Ahmet Özhan, Ömer Karaoğlu, Aykut Kuşkaya, Sami Savni Özer, Mustafa Demirci, Abdurahman Önül, Mehmet Emin Ay, Nurullah Genç, Yavuz Bahadıroğlu, Vehbi Vakkasoğlu, Ahmet Maranki, İbrahim Sadri gibi çok sayıda ünlü sanatçı, akademisyen, yazar ve şairin katılacağı Ramazan Etkinlikleri'nde Meşhur Hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleri de olacak.

BAŞKAN SEKMEN, TÜM ERZURUM HALKINI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ'NE DAVET ETTİ

7'sinden 70'ine tüm Erzurum halkını, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Etkinlikleri'ne davet eden Başkan Sekmen, "Yüce Allah'a olan yakarışların semayı titrettiği bu mübarek feyz ve bereket ayında bizlere olan destek ve dualarınızın devamını temenni ederek, sosyal ve kültürel programlara iştiraklerinizden ötürü şimdiden siz değeli hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Palandöken Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title