Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nin Dağıttığı Nergisler Çiçek Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma destek kapsamında Tarsus ve Erdemli ilçelerinde üreticilere dağıttığı toplam 100 bin 400 adet nergis soğanı çiçek açtı. Üreticiler nergis hasadına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 'Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında 2015 yılında Tarsus'un Kızılçukur Mahallesi'nde 63 üreticiye dağıtılan 50 bin 400 adet nergis soğanı, ikinci senesinde de çiçek açtı. Üreticinin hasada başladığı nergis soğanları her yıl yavru soğan vererek çoğalırken, bir taraftan üreticilerin ekonomik gelirini arttırıyor, bir taraftan da kullanılmayan tarım dışı arazilere değer katıyor.

Öte yandan, Erdemli ilçesinde çiftçilik yapan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak, projeden faydalanmak için talepte bulunmalarını üzerine harekete geçen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik ekipleri, yapılan değerlendirme ve tespitlerin ardından taleplere olumlu yanıt verdi. Tarsus'ta üreticilerin ek gelir kaynağı olarak üretimini gerçekleştirdiği nergis yetiştiriciliğine katılan Erdemli'nin Hüsametli ve Arslanlı Mahallelerinde de 23 üreticiye 50 bin adet nergis soğanı dağıtıldı. Kısa sürede çiçek açan nergisler, ilk hasadı yapan Erdemlili üreticilere de ek gelir kaynağı oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin imkanla elde ettikleri ek gelirin her sene artmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Kızılçukurlu üretici Düriye Gök, "Bu proje için herkese teşekkür ederiz. Üretici olarak bizim açımızdan çok faydalı bir destek oldu. Nergis satarak ek gelir ede ediyoruz. Geçen sene kazancımız iyi olmuştu ama bu sene daha iyi olacak. Böyle bir üretimi hiç düşünmemiştik, bizim için iyi bir gelir kaynağı oldu. Nergis soğanlarımız kendiliğinden artıyor. Çok güzel yavruladıkları için daha da çoğaltmayı düşünüyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a çok teşekkür ederiz" dedi.

Üretici Ayşe Koşar ise "İyi bir gelir oldu bizim için. Köy yerinde zaten başka gelirimiz yoktu, bu açıdan da bizler için çok faydalı oldu. Nergislerimizi ektik, şimdi topluyoruz. Alıcılarımız da ayağımıza kadar gelip satın alıyor. Bu yıl ikinci yılımız ve verim de daha güzel oldu. Geçen sene Eylül ayında kişi başına 800 kök nergis soğanı verildi. Geçen sene de hasat yaptık ama bu sene soğanlar kendiliğinden arttı ve dolayısıyla bizim gelirimiz de artmış oldu" diye konuştu.

Kızılçukur Mahallesi Muhtarı Münir Gök de "Başta Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Muhtar olduktan bir sene sonra beni aradılar ve benim mahallemi pilot bölge seçtiklerini söylediler. Bunun için ben de bahtiyar oldum. 63 aileye nergis soğanı dağıttılar. Geçen sene hasat yaptık, bu sene daha iyi oldu ve önümüzdeki sene de daha iyi olacak. Herkese teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi sayesinde 63 ailemiz kendilerine ek bir gelir elde etmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi'ni ilerleyen süreçte yaygınlaştıracağı bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Erdemli Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title