Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Yeşilhisar'a 33 Milyon TL'lik Yatırım

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yeşilhisar Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yeşilhisar Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçeleri sadece ekonomik anlamda değil sosyal ve kültürel anlamda da geliştirmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Yeşilhisar Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Törene Başkan Çelik'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe kaymakamı, ilçelerin belediye başkanları, bürokratlar ve Yeşilhisar halkı iştirak etti.

"DÖRT DÖRTLÜK YATIRIM"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, sözlerine ilçesine yapılan bu önemli yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek başladı. Yeşilhisar'ın böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu ifade eden Akdeniz, "Dört dörtlük bir yatırım oldu" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, GAZİLERİMİZE ŞİFA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Yeşilhisar'da gördüğü ilgi ve sıcaklık nedeniyle ilçe halkına teşekkür etti. Sözlerinin başında teröre ve terörün uzantıları için TBMM'de yapılan oylamaya değinen Başkan Çelik, "Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. İnşallah terör belasından kurtuluruz. Allah bize teröristlerin meclisteki uzantılarının cezalarını çektiğini görmeyi de nasip etsin" dedi.

"İLÇELERİ HER ANLAMDA GELİŞTİRECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte bir yıldır boş durmadıklarını ve koşturduklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Özhaseki Başkanımız döneminde başlayan projelere dört elle sarıldık ve bitirdik. Açılış ve temel atmalarımız önümüzdeki günlerde de sürecek" dedi. Konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra dile getirdiği bir sözü hatırlatarak devam eden Başkan Çelik, "İnsanları doğdukları topraklarda doyurmak ve mutlu oldukları yerde yaşamalarını sağlamak için çalışacağımı söylemiştim. Doyurmaktan kastımız sadece ekonomik doygunluk değil. Elbette bu da gerekiyor. İlçelerimizde yaşayan insanların refahını artırmak için pek çok projeyi hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz. Geçen yıl tarıma verdiğimiz desteği bu yıl hayvancılığa vereceğiz. Tüm ilçelerimizi gezerek ekonomik anlamda kalkınmaları için gerekli olan desteklerle ilgili tespitlerimizi yapmıştık. Bunları projelendirerek hayata geçireceğiz. Bunları yapacağız; ama ifade ettiğim gibi sadece ekonomik doygunluğu yeterli görmüyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda da ilçelerimizi ve ilçelerimizde yaşayanları çok daha iyi koşullara ulaştırmanın gayreti içindeyiz. İşte bugün açılışını yaptığımız Kadın ve Gençlik Merkezimiz de bu gayretin bir eseridir. Kayseri kent merkezinin Türkiye ortalamasının üzerinde bir gelişme gösterdiği bir gerçek. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yapılan yatırımlarla hızlı bir gelişim gösteren Kayseri, bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın gıpta ile baktığı şehirlerden birisi oldu. Dün Avrupa şehirlerine gıpta ile bakardık, bugün ise Avrupa'dan gelen yetkililer, yöneticiler, misafirler Kayseri'den övgüyle söz ediyorlar. Bununla birlikte ilçelerimizdeki durum merkezdeki gibi değil. Bunu biliyoruz ve bunu bildiğimiz için Bütünşehir Yasası ile birlikte imkanlarımızı ilçelerimize aktarıyoruz" diye konuştu.

YEŞİLHİSAR'A TARİHİ YATIRIM

2014 yılı Mart ayı ile birlikte ilçelerin Büyükşehir'e bağlanmasıyla rahat hizmet edebilir duruma geldiklerini vurgulayan Başkan Çelik, iki yılda Yeşilhisar ilçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları saydı ve toplam 33 milyon TL'lik yatırım yapıldığını açıkladı. İlçe belediyesinin gücüyle bu yatırımın mümkün olmadığını belirten Başkan Çelik, Büyükşehir'in gücünün görüldüğünü kaydetti.

YEŞİLHİSAR'A DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasında Yeşilhisar'a bir de müjde verdi. Kayserigaz'ın büyük ortağı olan şirketin genel müdürü ile görüştüğünü dile getiren Başkan Çelik, "İnşallah önümüzdeki yıl Yeşilhisar'da doğal gazın temelini atacağız" dedi.

KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ'NDE HER ŞEY VAR

Konuşmasında açılışı yapılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi'nden de bahseden Başkan Mustafa Çelik, 2 bin 100 metrekare kullanım alanına sahip tesisin 2 milyon 700 bin TL'ye mal olduğunu belirtti. Merkezin üst katında 500 kişilik fuayesi ve diğer eklentileriyle çok amaçlı salon olarak da kullanılabilecek düğün salonu bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Alt katında ise meslek ve hobi kurslarının verileceği dört adet derslik ve atölye, internet salonu, kütüphane, cep sineması, gençler için oyun salonu, spor yapılabilecek fitness salonu gibi bölümler yer alıyor. Kadın ve Gençlik Merkezi Yeşilhisarımızın sadece bugününü değil geleceğini de değiştirecek. Çünkü bu merkezler ilçemizde yaşayanların daha donanımlı bireyler olmasını sağlayan merkezlerdir. Kadınlarımız ve gençlerimiz buraya gelerek boş zamanlarını aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri hobi ve meslek kursları ile değerlendirebilecekler. Sizlerden bir tek isteğim var. Lütfen bu merkezlerden azami derecede yararlanın. Bizden taleplerde bulunun. Bu tesis kullanılırsa işe yarar. Sizlerin de göstereceğiniz gayretle bu merkezin ekonomik ve sosyal anlamda Yeşilhisarımıza çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

DUALARLA AÇILDI

Mustafa Çelik'in konuşmasının ardından Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, yapılan hizmetler için teşekkür ederek Başkan çelik'e çiçek takdim etti. Daha sonra Yeşilhisar Kadın ve Gençlik Merkezi dualarla hizmete açıldı. Başkan Mustafa Çelik, beraberindekilerle açılışı yapılan merkezin tüm ünitelerini tek tek gezerek merkezden yararlanmaya başlayan vatandaşlarla görüştü. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çelik Yeşilhisar Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title