Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Ünye Büyük Cami'ye Mahya

Ramazan ayının simgelerinden biri ve Türk-İslam tarihinde önemli bir yeri olan mahya, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi'nin desteği ile Ünye Büyük Cami'ye asıldı.

Ramazan ayının simgelerinden biri ve Türk-İslam tarihinde önemli bir yeri olan mahya, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi'nin desteği ile Ünye Büyük Cami'ye asıldı.

Uzun yıllar Ünye Büyük Cami'nde olmayan ve vatandaşlar tarafından eksiklik olarak nitelendirilen mahya, nihayet minareler arasındaki yerini aldı., Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile asılan mahyanın yaklaşık maliyetinin 30 bin lira ve son sistem olduğu öğrenildi.

Mahya'ya ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye İlçe Müftü Vekili Yaşar Arslan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür etti. Arslan, "Ramazan'ın başlamasıyla birlikte Ünye Büyük Cami'nde mahyanın olmaması, bizleri buraya nasıl mahya takabiliriz konusunda çalışmaya itti. Önce konuyla ilgili çalışma yaptık daha sonra Ünye Belediye Başkanımız Av. Ahmet Çamyar beyle görüştük. Oda Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ile görüştü. Bu mahyanın yapılmasına onlar destek sağladı o yüzden öncelikle Ünye Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mahya gerçekten büyük camiye yakıştı. Hem de son sistem bir mahyadır bu. Önceden bulunan mahya da lambaların birleştirilmesiyle yazılar oluşturuluyordu. Ancak şimdi dijital sistemle aşağıda bilgisayara yazıyoruz, yazılar ekrana yansıyor" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Belediyesi Yaşar Arslan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title