Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Mehdi Eker'e Yönelik Suikast ile İlgili Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'e yönelik suikast girişimiyle ilgili 3 gün önce gözaltına alınan, aralarında 2 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 13 kişi, dün akşam serbest bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama suikast girişimini kınayarak, belediye görevlilerini hedef gösteren haberlere son verilmesi çağrısında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'in Kurban Bayramı'nda ziyaret edeceği yakınlarının mezarına ve mezarlığa giden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcılarla ilgili 3 gün önce, Büyükşehir Belediyesi'nin 2 meclis üyesi ile yol çalışmalarını yürüten 11 kişi olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı. 3 gün süren sorgunun ardından dün akşam Bismil Adliyesi'ne çıkarılan şüpheli 13 kişi, hakim karşısında verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, konu ile ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Eker'e yönelik suikast girişiminin kınandığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Herkesin unuttuğu bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumudur, çalışanları da kamu görevlisidir, yaptığı çalışmalar da kamu hizmetidir. 15 bin kilometrekarelik alanda, 17 ilçe, bin 42 mahallede çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Yol yapım hizmetlerini de ilgili belediye mevzuatı doğrultusunda yürütmektedir. Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma programında, kırsal ilçelerin mahalle ve grup mahalle yollarında bin 250 kilometre asfalt, sathi kaplama, stabilize yol ve kilitli parke taşı çalışması yapmayı hedeflemiştir. Bu doğrultuda 17 ilçenin kırsal mahalle yollarında yürütülen yol yapım çalışmalarının yüzde 85'i tamamlanmıştır. Yani bu sene şimdiye kadar, yaklaşık bin kilometre köy yolunda çalışma yürütülmüştür. Bismil ilçemize bağlı köy yollarında da 120 kilometre yol çalışması yapılmıştır. Ne yazık ki bu önemli kamusal hizmetler kriminalize edilmek istenmekte, belediyemiz iş yapamaz hale getirilmek istenmektedir. İki gündür bazı basın yayın organlarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eş Başkanımız Gültan Kışanak ve belediye çalışanlarımızı hedef gösteren, gerçek dışı haberler yer almaktadır. Hepinizin de bildiği gibi bayram günü AKP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı sayın Mehdi Eker'e yönelik bir suikast girişimi gündeme gelmiştir. Üç gün önce ise, hiçbir şüphe emaresi bulunmadığı halde iki meclis üyemiz ile belediyenin Bismil'deki yol çalışmalarını yürüten 11 kişi gözaltına alınmış, tamamı suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştır. Çalışanlarımızın, belediyemizin ve hizmetlerimizin hiçbir şekilde bu olayla alakası olmadığının altını çiziyor, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu suikast girişimini net bir ifade ile kınıyor, olayın ciddiyetle soruşturulmasını ve gerçeğin ortaya çıkartılmasını istiyoruz. Kamusal hizmet yürüten Belediyemizi, çalışanlarımızı ve eş başkanımızı hedef gösteren bu haberlere son verilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Kurban Bayramı AK Parti Bismil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title