Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Bahar İlaçlaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kurulan “İlaçlama Koordinasyon Merkezi”, 200 kişilik personeli ve 50 aracıyla haşerelerin üreme dönemi olan bugünlerde 25 ilçedeki kanal, göl, gölet, inşaat alanları, su birikintileri, sazlık, bataklık ve mesire alanlarını ilaçlayarak, halk sağlığını tehdit edecek haşerelerle mücadele ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kurulan "İlaçlama Koordinasyon Merkezi", 200 kişilik personeli ve 50 aracıyla haşerelerin üreme dönemi olan bugünlerde 25 ilçedeki kanal, göl, gölet, inşaat alanları, su birikintileri, sazlık, bataklık ve mesire alanlarını ilaçlayarak, halk sağlığını tehdit edecek haşerelerle mücadele ediyor.

İlaçlama Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalarını 24 saat boyunca sürdüren BelPlas, 200 personel ve 50 araçla Başkent'te bahar döneminde haşerelerin üremesini ve sayılarının artmasını önlemek amacıyla çalışma yapıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, durgun sularda sivrisineğin, gübrelik alanlarda ise karasinek larvalarının yetiştiğini, bu yüzden de Mogan Parkı, Göksu Parkı gibi göl ve gölet çevrelerinde yapılan mücadelenin halk sağlığını korumak için önemli olduğunu belirtti. Bircan, "kent zararlıları" olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği, fare gibi haşerelere üreme ve larva aşamasında müdahale ederek, insan sağlığını tehdit etmemelerini ve herhangi bir hastalık bulaştırmamalarını hedeflediklerini söyledi.

25 İLÇE BİN 431 MAHALLEDE ETKİN MÜCADELE

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde haşerelerin gelişeceği yerlerin tespit edilmesiyle halk sağlığını tehdit eden unsurlarla mücadele edildiğini belirten Bircan, "Kanallar, göller, göletler, inşaat alanları, su birikintileri, sazlık ve bataklıklar, haşerelerin üremesi ve gelişmesi için uygun alanlar. Ekiplerimiz, bunların üremesini engellemek amacıyla dört mevsim mücadele ediyor. Ailelerin vakit geçirdiği rekreasyon ve mesire alanlarında kene olasılığına karşı da ilaçlama yapıyoruz" dedi.

Şereflikoçhisar'dan Nallıhan'a, Elmadağ'dan Polatlı'ya kadar Ankara'nın dört bir tarafındaki ilçelere uzak yakın demeden ulaşarak sağlıklı ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirmeleri için çalıştıklarını belirten Bircan, "25 ilçemiz ve bin 431 mahallemizde halk sağlığını tehdit edecek bakteriyel haşerelerle mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmeye alan ekipler, rahatsızlık veren tüm haşerelere karşı hem ev ve apartman bodrumu hem de iş yerlerinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yapıyor. Haşereyle ilgili her sorunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "384 66 10- 384 66 11-384 66 12" numaralı telefonları aranabilir. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Göksu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title