Haberler

Büyükşehir Belediyesi Kaza Virajında Çalışma Başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sık sık kazaların yaşandığı Muratpaşa İlçesi Tekelioğlu Caddesi’ndeki keskin virajda düzenleme çalışması başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sık sık kazaların yaşandığı Muratpaşa İlçesi Tekelioğlu Caddesi'ndeki keskin virajda düzenleme çalışması başlattı. Eğimi artırılacak yola hız kesiciler yerleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve UKOME tarafından Muratpaşa'nın Tekelioğlu Caddesi'ndeki keskin virajda sürekli kazaların yaşanması nedeniyle çalışma başlatıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, virajın bulunduğu 120 metrelik bölümde asfalt kazıma işlemine başladı. Dolgu malzemesi ile yolun eğimi 4 derece daha artırılacak ve sıcak asfaltla kaplanacak. Çalışmalarda 700 ton asfalt kullanılacak. Eğim çalışmasıyla birlikte viraj öncesi hız kesiciler yerleştirilecek. Sürücülerin viraja süratli girmelerinin önüne geçilmeye çalışılacak. Kaldırımlar da sökülerek yolun yeni eğimi ve konumuna göre yeniden yapılacak.

Virajdaki kazaların genelde sürücü hatalarından kaynaklandığına dikkat çeken Fen İşleri yetkilileri, "Sürücüler sinyalizasyona girmeden önce tam kırmızı ışık yanacağı sırada hızını artırıyor. Viraja 80-100 kilometre hızla giriyor. Bu hızla girince de kazalar meydana gelebiliyor. Hız sınırına uyulmuş olsa kazalar yaşanmaz. Yolun eğimini artırıp, hız kesiciler koyarak ek önlemler alıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title