Haberler

Büyükşehir Belediyesi Kadınları Meme Kanseri Konusunda Bilgilendirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, kadınlarda en fazla görülen kanser türü olan meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin zamanında teşhis ve tedaviyle önüne geçilebilecek hastalıklar olduğu anlatıldı. Kadınlara, ufak bir şüphede dahi sağlık merkezlerine veya hastanelere başvurmaları uyarısı da yapıldı.

RASTGELE RÖNTGEN VE TOMOGRAFİ ÇEKTİRİLMEMELİ

Antalya Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktoru Sema Durak, kansere neden olan etkenlere değinerek "Meme kanseri, memede bulunan süt bezleri ve kanallarını döşeyen hücrelerin kontrol dışı çoğalmasıyla oluşur. Genetik olabileceği kadar bazı konularda dikkat edilirse kanseri büyük oranda önleyebiliriz. Yeterli ve dengeli beslenmek çok önemli. Sigara ve alkollü içeceklerden uzak durmalıyız. Ama en önemlisi rastgele röntgen ve tomografi çektirilmemeli" diye konuştu.

Ailelerinde meme kanseri olanların yüzde 8 fazla risk taşıdığını belirten Sema Durak, "40 yaş dönüm noktasıdır. Bu yaştan sonra her kadın mutlaka muayene yaptırmalıdır. Kadının menopoza girme yaşı arttıkça kanser riski azalır" dedi. Durak, az da olsa erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haşim İşcan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title