Haberler

Büyükşehir Belediyesi Hizmetlerine Devam Ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Tuşba ve Edremit ilçelerinde 2015 yılında yaptığı çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Tuşba ve Edremit ilçelerinde 2015 yılında yaptığı çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Tuşba ve Edremit ilçelerinde 2015 yılında yaptığı çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya Eş Başkan Hatice Çoban, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı. Tuşba ile ilgili yapılan sunumda Van Büyükşehir Belediyesi; 2015 yılının sonuna kadar ilçede 40 köyün içme sorununu tamamlayacak. 35 kilometre içme suyu hattının çekildiği ilçede çalışmalar bir ay içerisinde tamamlanacak. Yine ilçenin 22 mahallesine 7 depo, 8 mahallede sondaj, 18 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 38 kilometre beton asfalt, 26 kilometre yolda genişletme çalışmaları, 32 kilometre stabilize, tüm Tuşba ilçesindeki yollarda yama çalışmaları, 4 kilometre yeni yol ve 2 menfez yapıldı. Yine kırsal çalışmalar kapsamında 30 mahallede 78 kilometre kanal temizliği, 26 gölet temizliği, 2 gölet onarımı, 27 mahallede 184 kilometrelik arazi yolu yapılırken, 13 mahalleye sıvat, 6 mahallede 35 dönümlük meyve bahçesi ve 20 dönümlük bir alanda sarımsak ekimi 2015 yılında bitirilecek. Çalışmalar kapsamında 26 mahalleye taziye evi yardımının da yapıldığı ilçeye, ulaşımın rahatlaması için ise 13 belediye otobüsü ilçede hizmet veriyor.

Aktarımların ardından konuşan Tuşba Belediyesi DBP Meclis üyeleri, belediyenin ilçede çok önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, gittikleri her yerde halkın bu çalışmaları takdir ettiğini ifade ettiler. Toplantının ardından Çoban ve beraberindekiler, tatilcilerin en uğrak yeri olan Alaköy, Molakasım ve Amik'e giden 10 kilometrelik yolda yapılan genişletme ve asfalt çalışmalarını inceledi. Uluslararası standartlara kavuşturulan Alaköy-Molakasım yolunda incelemelerde bulunduktan sonra Alaköy'de halkla buluşan Çoban ve beraberindekiler, köy kahvesinde halkla uzun bir süre sohbet etti. Yapılan incelemenin ardından Çoban ve beraberindekiler Kasımoğlu ve Dilimli köylerini ziyaret ederek, muhtarlardan köylerin sorunlarını dinledi. Çoban, burada yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak ayrımsız her ilçe ve köye hizmet götürmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bugün Tuşba ilçemizde 2015 itibari ile yaptığımız hizmetleri gözden geçirdik ve bazılarını yerinde inceledik. Açıkçası çok büyük bütçemiz yoktu ama yine de büyük işler yaptık. Bunu hiç mütevazilik göstermeden direk söylüyorum. Asfalt, su, kanalizasyon buna benzer çalışmalar ve buna benzer birçok hizmet kaleminde önemli işler yaptık. Bu vesile ile 2016 yılı planlamalarını da gözden geçirip taslaklarını yapıyoruz. 2016'ya daha hızlı bir giriş yapmak istiyoruz. Ciddi bir iş deneyimimiz ve tecrübemiz oluştu. 2016'da bitirmeyi planladığımız çok ciddi projeler var. Bunu hem belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla hem köy meclislerimizle, ilçe meclisimizle, muhtar ve mesai arkadaşlarımızla birlikte hazırlıyoruz. 2015 yılının son rötuşlarını yapıyoruz. Bütün arkadaşlarım üstün bir performans sergilediler. Bizim görevimiz halka hizmet götürmektir ve biz bunu yapıyor, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Çoban ve beraberindekiler daha sonra Edremit Belediyesi'ne geçerek, Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında yaptığı çalışmalarla ilgili brifing aldı. Toplantıya Edremit Belediyesi Başkan Vekili Nurhayat Çelik ile belediye meclis üyeleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Edremit ilçesine 22 kilometre içme suyu hattı, 15 depo onarımı, 20 kilometre kanalizasyon, 28 kilometre asfalt, 20 kilometre stabilize, 85 kilometre yama, 11 mahallede 33 kilometre kanal temizliği, 3 gölet temizliği, 9 mahallede 2 bin meyve fidanı dikimi, 12 adet sera ve 20 dekar alanda sarımsak ekimi çalışmaları devam ediyor. 10 mahalleye taziye evi yapımı için malzeme verilirken, Sahil Park ve Kent Park çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. İlçenin en önemli sorunlarının başında yer alan ulaşım sorunu ile ilgili devrim gibi çalışmaların yapıldığı ilçede, büyükşehir tarafından gönderilen 14 belediye otobüsü ilçede hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçeye 32 milyon TL harcayarak, ilçenin tüm kanalizasyon hatlarını yapacak.

Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, belediyenin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, belediye meclis üyeleri ise, ortaya konan çalışmaların çok önemli olduğunu, Edremit-Büyükşehir arasında çok koordineli bir çalışmanın yürütüldüğünü aktardılar. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title