Haberler

Büyükşehir Belediyesi Ebys Uygulaması 1 Yaşında

24 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından aktif halde kullanılmaya başlanan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulaması 1. yılını doldurdu.

24 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından aktif halde kullanılmaya başlanan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulaması 1. yılını doldurdu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile tüm belgelerin üretim, kayıt, erişim ve muhafaza işlemlerini belli bir plan dahilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin olabildiğince etkili bir biçimde işleme konulmasını sağlıyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile elektronik imza, e-yazışma, belge formatları, ulusal ve uluslararası uyumluluk kriterleri, standart dosya planı, güvenlik seviyeleri, devlet teşkilatı veri tabanı ve resmi yazışma kuralları gibi birçok konuda bağımlılıklar içermekte. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre, Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile bir yılda Büyükşehir Belediyesince 130 bin adet belge üretildi. Elektronik Belge Yönetim Sistemi sayesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi, belgeyle ilgili olağan işlemlerin birçoğunun fiziksel ortamda yapılması sırasında harcanan zaman ile karşılaştırılamayacak kadar kısa sürede gerçekleştirilmesine ve mükerrer işlemlerin önlenmesine imkan sağlayarak, belgeye işlem yapma sürecini hem iyileştiriyor, hem de hızlandırıyor.

Fiziksel ortamda sürdürülen belge yönetimi ile belgenin çıktısının alınması, harmanlanması ve onay için hazırlanması, belgenin deftere kaydedilmesi, dağıtımı sırasında zimmetlenmesi, muhafaza edildiği ortamda aranması sağlanıyor. Yapılan açıklamada, "Parafe, koordine ve onay makamlarının takip edilmesi, bir yerden başka bir yere iletilmesi (dağıtım, havale, kurye, posta işlemleri), istatistiklerinin tutulması, yaşam döngüsü içinde izlenmek suretiyle güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınması, çoğaltılması, dosyalanması, arşivlenmesi ve imha edilmesi gibi birçok işlem ve zaman süreci gerçekleştiriliyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile kurum içerisinde her türlü belgenin tamamen elektronik ortamda hazırlanması, onay sürecinden geçirilerek e-imza ile imzalanması, hangi kullanıcıda ne kadar sürede, hangi işlem için beklediğini görüntüleyebilme, versiyon takibinin yapılması, saklanması/muhafazası, ağ üzerinden ilgili adreslere dağıtılması, otomatik olarak arşivlenmesi ve imhası, direktif, yapılan işlemler ve güvenliğine yönelik takibinin yapılması, raporlarının alınması, iş süreçlerine dinamik olarak dahil edilmesi gibi ihtiyaçların karşılanması sağlanmaktadır" denildi.

EBYS kullanımı ile belgenin, taslak olarak oluşturulma, onaylanma, dağıtım ve kullanılma sürecinde ihtiyaç duyulan yazıcı çıktısı sayısı azaldığından bir yılda yaklaşık 400 bin adet kağıttan ve bu belgelerin basımı için kullanılacak tonerden tasarruf edildiği kaydedildi. Açıklamanın devamında, "Ayrıca belge dosyalama, arşivleme ve depolama giderlerinin minimum seviyelere inmesi sağlandı. Aynı belgenin/bilginin farklı makamlarda mükerrer olarak depolanması ve dolayısıyla kaynak israfı önlendi. Sayısı artan belgelerin güvenliğini sağlamak için alınacak koruma tedbirleri ile tahrip olan belgelerin bakımı için sarf edilen kaynaktan tasarruf edildi. Cari işlerin azalması ile personel tasarrufu sağlandı. Kayıtlı Elektronik Posta entegrasyonları gerçekleştirilerek kargo, posta giderlerinde azaltma ve süre tasarrufu sağlandı. Belge Doğrulama Sayfası hazırlanarak belenin dağıtımı yapılan kamu kurum ve kuruluşlar, şirketler veya şahıslar belge altında bulunan doğru kodunu bu sayfaya girerek belgenin kurumumuzda üretildiğini onaylamakta ve EYP dosyasını indirebilmektedir. Belge Takip Sayfası hazırlanarak vatandaşlarımızın kurumumuza bildirdiği dilekçe belgesini nerede ve hangi işlem aşamasında olduğu bilgisini alabilmektedir" ifadeleri kullanıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title