Haberler

Büyükşehir Belediyesi Duraliler Mahallesi'nin İmar Sorununu Çözüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Duraliler Mahallesi’nin 1/5000'lik nazım imar plan revizyonunun gelecek hafta Büyükşehir Meclisi'ne geleceğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Duraliler Mahallesi'nin 1/5000'lik nazım imar plan revizyonunun gelecek hafta Büyükşehir Meclisi'ne geleceğini bildirdi.

Başkan Akaydın, Duraliler Mahallesi'nde vatandaşlar ile biraraya geldi. Toplantıya CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, CHP Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Akaydın, bölge halkının imar konusunda ve sanayiden gelen atık suların ıslah edilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi'nden beklentileri olduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Akaydın, söz konusu sorunların çözümü  için gereken çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Sanayiden gelen atık sular ıslah edildi. Artık dereden temiz bir su geçiyor, çevre kirliliğine yol açmıyor. Bölgenin imar sorununu çözmek için 1/25000'lik çevre düzeni planının yapılması gerekiyordu. Bu tür planların yapılması biraz vakit alıyor. 1/25000'lik planlar ağustos ayında Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Büyükşehir Belediyesi de vakit kaybetmeden 1/5000'lik plan çalışmalarını yaptı" dedi.

Akaydın, Batı Çevre Yolu nedeniyle mezarlık alanı yakınlarında yapılacak yonca kavşak için o alanda farklı bir imar çalışması yapıldığını  hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karayolları birçok şehirde kamulaştırma için para buluyor. Ancak Antalya'ya gelince para olmuyor maalesef. Artık Duraliler Mahallesi'nin imar sorununu çözüyoruz. Salı  günü meclise Duraliler Mahallesi 1/5000'lik nazım imar planı revizyonu gelecek. Bölge halkının beklentileri karşılanmış olacak. Artık Duraliler'de yaşam kalitesi artacak. Şimdiden hayırlı  olsun."

Karşıyaka ziyareti

Mustafa Akaydın'ın mahalle ziyaretleri kapsamında bir diğer halk buluşmasını, Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Varsak bölgesinde birçok çalışması  olduğunu hatırlatan Akaydın, şöyle konuştu:

"Bu mahallemizde ASMEK kurslarımız ile halkımızı hem eğitiyor hem de bilinçlendiriyoruz. Kadınlarımız için spor merkezi açtık. Bitki üretim tesisimiz bu bölgede. Büyükşehir Belediyesi olarak bu mahallede önemli derecede asfaltlama çalışması yaptık. Varsak'ın kalan eksikliklerini de tamamlayacağız. Varsak Antalya'nın en eski ve önemli bölgelerinden biridir."

Akaydın, Varsak Mahallesi'ne yaptığı akşam ziyaretlerinde düğünlere katılarak halkın mutluluğuna ortak oldu, askere giden gençlerin asker uğurlama törenine katılarak "Hayırlı teskereler" diledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın DEVRİM KÖK Antalya Varsak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title