Haberler

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisinde 'Çocuk Hakları' Tartışıldı

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisince "Çocukların Kararlara Katılım Hakkı Yönetimlerde Çocuk Katılımı" konulu seminer düzenlendi.

Seminere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanlığı Çocuk Hakları Tanıtımı ve Bilinçlendirme Birim Yöneticisi Mustafa Bilir, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Yasin Vural, Kamu Denetçiliği Kurumu Çocuk Ombudsmanı Celile Özlem Tunçak ile çocuk meclisinin üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisinin 22'inci Dönem Başkanı Ayşe Dila Karakaya, slayt gösterisi eşliğinde yaptığı açılış konuşmasında, çocuk meclisinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Burada alınan kararların Büyükşehir Belediyesi Meclisine önerildiğini hatırlatan Karakaya, çocuk haklarında bazı görüşlerin karara bağlanmasında yardımcı olduklarını söyledi.

Kendi binası olan tek çocuk meclisi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker de Türkiye'de kendisine ait binası olan ve önünde otobüsü bekleyen tek çocuk meclisinin, Ankara Büyükşehir Belediyesinde olduğunu ifade etti. Mustafa Bilir ise Bakanlığının çalışmaları konusunda bilgi verip, çocukların sevgi ve saygı içerisinde büyümesinin, görüşlerini rahatça açıklamasının çok önemli olduğunu anlattı. Bilir, "Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisinin 1995'ten beri faaliyet göstermesi ve bu kadar köklü bir yapısının bulunması beni şaşırttı" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Yasin Vural da çocukları "Toplumun geleceğini belirleyen insan kaynağı" olarak tanımlamasının ardından, çocukların aile içerisinde, eğitim kurumlarında ve sosyal yaşamda sözüne ve görüşlerine değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kamu Denetçiliği Kurumu Çocuk Ombudsmanı Celile Özlem Tunçak, Omdudsmanlık kurumunun Osmanlı'da gelişen bir kurum olduğuna dikkat çekerek, bu kurumun kamu ile vatandaş arasındaki sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Çocuk Ombudsmanı Celile Özlem Tunçak'a, Adnan Şeker de diğer katılımcılar Mustafa Bilir ve Yasin Vural'a günün anısına birer plaket takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bilir Nazlı Ergül Adnan Şeker Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title