Haberler

Büyükşehir Belediyesi Afetten Zarar Gören 17 Evi Onaracak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre'de meydana gelen hortum sonrası yardımları sürdürüyor. Okul ve camilerin onarımını üstlenen Büyükşehir Belediyesi, 17 evin de tadilatını gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, 17 Ocak'ta Demre ilçesinde meydana gelen hortum sonrası, ev ve seralarında zarar gören vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarının ara vermeden sürdüğünü açıkladı. Hortumun hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla tüm ekipleri bölgeye seferber ettiklerini söyleyen Sertbaş, ilk etapta Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin sera ve evleri zarar gören vatandaşları tespit ettiklerini belirtti.

3 GÜN BOYUNCA YEMEK DESTEĞİ

Demrelilere sıcak yemek ikramında bulunduklarını belirten Sertbaş, "Vatandaşlarımız hortum sonrası ev ve seralarındaki zararı giderebilmek için aile fertleri ve işçileriyle birlikte çalışırken yemek düşünmesin istedik. ve 3 gün boyunca 7 bin 500 adet pide ve ayran dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun yanında 300 paket gıda yardımımız da oldu" dedi. Hortumun ardından evi zarar gören vatandaşlar için yardım talebi oluşturduklarını kaydeden Sertbaş, "Zarar gören 17 ev tespit ettik. Bu evlerimizi onaracağız ve eşya yardımında bulunacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda her ev için bin lira nakit yardımı gerçekleştirdik. Bu ücreti banka hesaplarından çekebilirler" diye konuştu.

CAMİ VE OKULLAR DA ONARILIYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak çatıları zarar gören cami ve okulların onarımını da üstlendiklerini belirten Sertbaş, "Hortumda 3 okulumuz ve bir camimiz zarar gördü. Okullarımız eğitim veremeyecek, camimiz de ibadet edilemeyecek durumda. Onarım çalışmalarımız sürüyor. Eğitim - öğretim yılının ikinci yarısı başlamadan tadilatı bitirip, eskisinden daha sağlam hale getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title