Haberler

Büyükşehir Belediyesi, 50 Yıldır Susuzluk Çeken Mahallelerin Su Derdine Son Veriyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, susuz mahallelerin sorunlarını bir bir ortadan kaldırıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, susuz mahallelerin sorunlarını bir bir ortadan kaldırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun talimatları doğrultusunda, Of ilçesinde yaklaşık 50 yıldır su sorunu yaşayan Saraçlı, Tekoba ve Tavşanlı mahallelerinin su sorunlarının ortadan kaldırılması için başlanılan çalışmalar sürdürülüyor.

Gerçekleştirilmekte olan çalışmayla Uğurlu Torhondo membaından alınacak 14 lt/sn suyun; saniyede 4 lt'si Uğurlu'nun su alma yapısına, saniyede 3 lt'si Tekoba Mahallesi'ne, saniyede 4 lt/su Saraçlı Mahallesi, saniyede 2 lt/su Tavşanlı Mahallesi'ne ve saniyede 1 lt/su ise Uğurlu Mahallesi Kondar mevkiine yaklaşık 15 km uzunluğunda ana isale hattı ile aktarılacak.

Proje kapsamında bir adet su alma yapısı, bir adet 150 tonluk ve 3 adet 50 tonluk içme suyu depoları yapılacak. 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan proje ile yaklaşık 2 bin 250 nüfusa, yeterli ve sağlıklı içme suyu getirilmiş olacak. Söz konusu proje, TİSKİ tarafından 650 bin TL harcama yapılarak gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da su sorunu yaşayan tek bir mahalle bile bırakmayacaklarını ifade ederken, "Of'ta yaklaşık 50 yıldır su sorunu yaşayan mahallelerimizin derdi, inşallah başlamış bulunduğumuz bu çalışmayla sona erecek. Trabzon'da susuz mahalle bırakmayacağız. Kanalizasyonla ilgili sorunları da bir bir ortadan kaldıracağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tavşanlı Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title