Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisinde Sel Felaketi Gündemi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk toplantısında belediye başkanları ve meclis üyeleri gündem dışı söz alarak Cuma ve Cumartesi günleri yaşanan "Sel felaketi" üzerine, kentteki altyapı yetersizliği nedeniyle işbirliği çağrısı yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dışı söz alan Seyhan, Pozantı ve Çukurova Belediye Başkanları ile meclis üyeleri, altyapı sıkıntılarının çözümü noktasında işbirliği çağrısı yaptı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yoğun yağışın Pozantı, Akçatekir ve en çok da Bürücek Yaylası'na zarar verdiğini söyledi. 30 yıldır bölgede bu denli bir yağışın olmadığını öne süren Çay, tüm belediye başkanlarının bu faciadan bir ders çıkarması gerektiğini söyledi. Dereler üzerine yapılan yapılara tepki gösteren Çay, "Su akar yerini bulur" diye konuştu. Çukurova, Seyhan, Yüreğir gibi ilçelerden Pozantı'nın yaylalarına çıkan insanların daha konforlu yaşaması gerektiğine dikkat çeken Çay, belediyeler arası işbirliğinin önemini vurguladı. Başkan Çay, yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte, İl Özel İdaresi'nin dağıldığını ve eşit mal paylaşımı yapılmadığını ileri sürerek, ilçe belediye başkanlarından çöp kamyonu istedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise "Yılların ihmalinin ne şekilde sonuçlara yol açtığını hep beraber yaşayarak görmüş olduk" ifadesini kullandı. Bölgenin 21 yıldır aldığı yağıştan çok daha fazlasını aldığını belirten Çetin, "Ataların deyimiyle, her şeyde bir hayır aramak lazım. Bu işte de bir hayır var diyorum. Daha yönetime geleli 2 ay oldu, altyapı sorunu yok diye övündüğümüz, gurur duyduğumuz Çukurova'nın halini hep beraber yaşamış olduk. Sağanak yağışın 2. günü sadece bizim bölgeye yağış geldi. İlk günden daha büyük bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Öğretmenler Bulvarı, Doktor Sadık Ahmet Bulvarı, Türkmenbaşı Bulvarı, Zahit Akdağ, Hayal Park'ın karşısı, Barış Manço Bulvarı, özellikle Barış Apartmanı sakinlerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bir kez daha Adana gerçeğiyle yüzleşmiş olduk. Hatırlayınız, koskocaman boruların içinde arabalarla pozlar verildi zamanında. Ama ben oralar bir kazılsın istiyorum. O borular yerinde duruyor mu, durmuyor mu yoksa poz verildikten sonra üstü kapatılmış mı bu anlaşılsın istiyorum. Dere yatağına böyle yollar yapılırsa halkımız da cezasını çeker. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Büyükşehir yöneticilerimizin de bu konudaki hassasiyetini biliyorum. Elele vereceğiz ve bu sorunları çözeceğiz. Önümüzdeki kış, bir kez daha bu sel yaşansın, hiçkimse bunun hesabını veremez" şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da belediyelerin sağanak yağışın ortaya çıkardığı altyapı eksikliği nedeniyle sınavı geçemediğini ancak erken müdahale noktasında tüm çabayı gösterdiklerini kaydetti. Kaçak yapıların kontrolsüzlüğünden yakınan Başkan Karalar, imar konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Her kaçak inşaatın bölgenin böğrüne saplanmış bir hançer olduğunu dile getiren Karalar, Seyhan bölgesinin birçok nktasında öngörüsüzlükten kaynaklanan altyapı eksikliklerinin bulunduğunu ancak çözümlerininse ilgilenildiği takdirde çok basit olduğunu ifade etti. Başkan Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın yardım çağrısına da kayıtsız kalmayıp, Pozantı Belediyesi'ne bir adet çöp kamyonu hibe edeceğini açıkladı.

Belediye Başkanvekili Salih Gökçe ise şu ifadeleri kullandı:

"3 yıldan beri söylediğim bir şey var. 40 yıl 50 yıl evvelki Adana yağmurları olsaydı, Adana'nın tamamını sel götürürdü. Haklısınız yerden göğe kadar. Makyaj çok güzel ama vücuda çok bakılmamış."

AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı da sel felaketi nedeniyle birçok vatandaşın mağdur olduğunu, Adana'nın göller bölgesine döndüğünü ileri sürdü. Mazeretlerin arkasına sığınılmadan, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan gülaçtı, görüşlerinde şu ifadelere yer verdi: "Ne zaman ne kadar yağmur yağacağının tek bileni, tek sorumlusu yüce rabbimizdir. Yatırımları yapma konusunda ivedilikle hareket etmemiz gerekiyor ve bu yatırımların AK Parti grubu olarak takipçisi olacağız. Altyapımızın zayıflığı gözler önüne serildi. Vatandaşlar, süslenen, makyajlanan şehirde mutlu olmaya çalıştı. Yeni Adana diye tabir edilen, modern gecekonduların bulunduğu bölge bile maalesef büyük sıkıntılar yaşadı. Dükkanlar ve zemin katlar sular altında kaldı, araçlar sele kapıldı. Ne yapılmalı? Acilen altyapı sorunları ele alınmalı, yatırımlar aktarılmaldır. Bunu yapacak kurum ASKİ'dir. Ancak bugüne kadar ASKİ'nin maddi kaynakları belediyenin borcunu ödemek için kullanılmış, yatırım yapacak bütçe bulunamamıştır. Artık bu dönemden itibaren umuyoruz ASKİ kendi gelirlerini kendisi kullanır. Yatırımlarını kendi sorumlu oldugu alanlar için yapar. Bundan sonra yapılması gereken ASKİ'nin, bütünşehir yasasıyla birlikte Pozantı'ya da, Aladağ'a da, Tufanbeyli'ye de hizmet vermesi. Demem o ki, daha çok daha hızlı çalışmaya ve daha çok maddi imkanlara ihtiyaç olacak. Şehrin altyapı master planı hazırlanmalı ve Adanayı geleceğin modern şehri arasına yerleştirmeli." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeydan Karalar Pozantı Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title