Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısında, idare tekliflerine ait 67, idari tekliflerine ait ek gündem 23 ve komisyon raporlarına ait 31 madde görüşüldü. Toplantı öncesi salonda bulunanların Kadir Gecesi'ni tebrik eden Başkan Kocamaz, "İnşallah bu kandilde yapılacak olan dualarla İslam alemindeki keşmekeşlik, başı bozukluk, dökülen kanlar ve Türkistan'da Çin zulmü altında inleyen soydaşlarımız için onların kurtuluşuna bir vesile olur" dedi.

İdari tekliflerine ait 23 maddelik ek gündemde ise Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin, hastalık konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak için 'Yaşlı Yaşam Merkezi' projesinde kapsamında yapılan binanın tamamlanması amacıyla gerekli malzemelerin belediye bütçesinden karşılanması teklifi, ilgili birime havale edildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Abone İşleri Dairesi Başkanlığı'nın, tarifeler yönetmeliğinin 6360 sayılı yasa ile hizmet alanı içine giren beldelere daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla MESKİ Tarifeler Yönetmeliği'nde düzenlemeler yapılması ile ilgili teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesine oy birliğince karar verildi.

Gündemin öne çıkan diğer maddelerinde ise, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın 2015 Yılı Strateji Eylem Planı'nda yer alan 'Sporcu Kartı' projesi kapsamında, bünyesinde açılan Spor Akademisi sporcularına ve amatör sporculara belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilmeleri için sporcu kartı verilmesi teklifi görüşülmek üzere oy birliğince Plan, Bütçe ve Amatör Spora Destek Komisyonu'na gönderildi.

67 maddelik meclis gündeminde, Gülnar Belediyesi tarafından 28 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenecek 'Geleneksel Uluslararası 13. Gülnar Buluşması Elma, Üzüm, Badem ve Yörük Türkmen Kültür Şöleni' ile Bozyazı Belediyesi tarafından 3 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek '6. Geleneksel Muz ve Gölevez Festivali' için Büyükşehir Belediyesi'nce mali destek sağlanması teklifi ilgili birimlere havale edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 'Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı' projesinin örneklerinin yerinde incelenmesi amacıyla düzenlenecek olan gezinin görüşülmek üzere Plan, Bütçe, Yurtdışı İlişkiler Komisyonu'na havalesi oy birliğince kabul edildi.

31 maddelik komisyon raporları oy birliği ile kabul edilirken Başkan Kocamaz, "Aldığımız kararların başta Mersinimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Kadir Gecesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title